Kuinka laajaa verokeidasvilppi oikein on?

Keskiviikkona, 4.5.2016  Artikkelit, Julkaisut, Uutiset, Välähdykset

Asianajotoimisto Boreniuksen osakas, oikeustieteen tohtori Janne Juusela kirjoittaa EVA Arviossa Viisi myyttiä verokeitaista, että Suomelle verokeidasvilpistä aiheutuvat veromenetykset ovat 10 miljoonan euron luokkaa vuositasolla. Mittakaava on aiheuttanut paljon keskustelua ja jopa väitteitä siitä, että Juusela siteeraisi väärin arvion lähteenä olevaa… LUE LISÄÄ »


Suomalaisyritysten verovilppi on marginaalista

Torstaina, 28.4.2016  Artikkelit, Arviot, Julkaisut, Uutiset

Verokeidasyhtiöiden käyttö ja aggressiivinen verosuunnittelu on suomalaisyrityksissä vähäistä. Yksi syy tähän on Suomen veronkiertonormisto, joka on EU:n yleiseen tasoon verrattuna erittäin ankara. Matala yhteisöverokantamme taas hillitsee väärinkäytöksiä ja halua siirtää kirjat muualle. – Mitä kilpailukykyisempi Suomen yhteisöverokanta on, sitä suurempi… LUE LISÄÄ »


Tässä ovat teiden yhtiöittämisen hyödyt

Keskiviikkona, 20.4.2016  Julkaisut, Uutiset, Välähdykset

Hallitus kaavailee Suomen teiden, rautateiden ja meriväylien siirtämistä kokonaan uuden valtionyhtiön omistukseen. Etenkin tiestön yhtiöittäminen on herättänyt monia kysymyksiä. Kaupunkikehityksen asiantuntija Juha Kostiainen kertoo, mistä teiden yhtiöittämisessä on kysymys. LUE LISÄÄ »


Valtio on omistajana kuin laiska jättiläinen

Keskiviikkona, 30.3.2016  Analyysit, Julkaisut, Uutiset

Valtio voisi saada jopa 20 miljardin euron tulot yksityistämällä valtionyhtiöitä ja myymällä kaupallista toimintaa harjoittavia yhtiöitään. Suurin osa myyntituloista, yli 11 miljardia euroa, tulisi valtion omistuksista pörssiyhtiöissä, joilla ei enää ole strategista merkitystä. LUE LISÄÄ »


Kansan palaute päättäjille: laittakaa Suomen kilpailykyky kuntoon!

Torstaina, 10.3.2016  Julkaisut, Raportit, Uutiset

Suomalaiset ovat havahtuneet talouskasvun tärkeyteen. Kansalaisia turhauttaa yhteiskunnallisten uudistusten jumittuminen ja päätöksentekijöiden saamattomuus. Eliitti saa kansalta moitteita saamattomuudesta, käy ilmi EVAn vuoden 2016 Arvo- ja asennetutkimuksesta. LUE LISÄÄ »


Suomalaiset kritisoivat sopimusjärjestelmää ja haitallisia lakkoja

Torstaina, 10.3.2016  Julkaisut, Raportit, Uutiset

Työmarkkinoiden pakot, lakot ja sakot tuskastuttavat suomalaisia. Kansalaisten usko konsensuksen voimaan alkaa rapista ja ylivoimainen valtaosa pitää työmarkkinoiden neuvottelumekanismia vahingollisen riitaisana. Valmius paikalliseen sopimiseen on korkealla kansan keskuudessa, kertoo EVAn Arvo- ja asennetutkimus. LUE LISÄÄ »
EVA julkaisee raportteja, analyyseja, pamfletteja ja arvioita. EVAn julkaisut tutkivat ja arvioivat suomalaiselle yhteiskunnalle tärkeitä kehityssuuntia. Julkaisut ottavat kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin ja antavat puheenvuoron eri alojen asiantuntijoille.

EVA lähettää maksutta yksittäisiä julkaisuja niistä kiinnostuneille kansalaisille. Olethan yhteydessä: palaute@eva.fi tai viestintäpäällikkö Henna Hopia (etunimi.sukunimi@eva.fi).