Koneet tulivat – mitä tapahtuu työpaikoilla?

Tiistaina, 13.9.2016  Julkaisut, Raportit, Uutiset

Uuden sukupolven palvelurobotit ja tekoälyyn perustuvat ohjelmistot eivät ole enää mitään tieteistarinaa. Jo tänään robotiikkaa hyödyntämällä voitaisiin tehdä ainakin viidennes sairaaloissa ja vanhustenhoitolaitoksissa työskentelevien hoitotyöntekijöiden töistä. EVA Raportti Robotit töihin: Koneet tulivat - mitä tapahtuu työpaikoilla? kertoo, mitä tapahtuu työpaikoilla, kun robottien ja ihmisten työpanokset yhdistetään. LUE LISÄÄ »


Suomalaiset edelleen onnellisia – EVAn Arvo- ja asennetutkimuksen tulos

Tiistaina, 26.7.2016  Artikkelit, Arviot, Julkaisut, Uutiset

80 prosenttia suomalaisista on melko tai hyvin onnellisia. Onnellisten osuus ei ole muuttunut vuosituhannen alkuvuosista. Särön suomalaisten onnellisuuteen tekee kuitenkin elämänsä hyvin onnettomaksi kokevien osuuden hienoinen kasvu. Näin selviää EVA Arviosta Onnellinen Suomi, jonka tiedot kerättiin osana EVAn vuoden 2016… LUE LISÄÄ »


Suomessa yleissitovuus on poikkeuksellisen kattavaa

Keskiviikkona, 8.6.2016  Analyysit, Artikkelit, Julkaisut, Uutiset

Suomessa työehtosopimusten yleissitovuus on muihin EU-maihin verrattuna käytössä poikkeuksellisen kattavasti ja usein. Meillä yleissitovuus koskee kaikkia työehtosopimuksessa määriteltyjä työehtoja, kun muissa EU-maissa se kattaa yleensä vain palkan ja työajan minimiehdot. Yleissitovuus on yleisesti käytössä Suomen lisäksi viidessä EU-maassa, kuten Ranskassa… LUE LISÄÄ »


Puolueiden on opittava yrityksiltä – EVA Pamfletti julkistettu

Keskiviikkona, 1.6.2016  Julkaisut, Pamfletit, Uutiset

Puolueiden on poistettava välikädet politiikan ja kansan väliltä, jos ne aikovat pelastua. Niiden on luovuttava hierarkioista ja otettava kansa mukaan ongelmanratkaisuun. Näin todetaan EVA Pamfletissa Pelastakaa puolueet! – Mitä politiikka voisi oppia Uberilta?, joka julkistettiin 1.6. Pamfletti on keskustelunavaus, jolla herätellään… LUE LISÄÄ »


Kuinka laajaa verokeidasvilppi oikein on?

Keskiviikkona, 4.5.2016  Artikkelit, Julkaisut, Uutiset, Välähdykset

Asianajotoimisto Boreniuksen osakas, oikeustieteen tohtori Janne Juusela kirjoittaa EVA Arviossa Viisi myyttiä verokeitaista, että Suomelle verokeidasvilpistä aiheutuvat veromenetykset ovat 10 miljoonan euron luokkaa vuositasolla. Mittakaava on aiheuttanut paljon keskustelua ja jopa väitteitä siitä, että Juusela siteeraisi väärin arvion lähteenä olevaa… LUE LISÄÄ »


Suomalaisyritysten verovilppi on marginaalista

Torstaina, 28.4.2016  Artikkelit, Arviot, Julkaisut, Uutiset

Verokeidasyhtiöiden käyttö ja aggressiivinen verosuunnittelu on suomalaisyrityksissä vähäistä. Yksi syy tähän on Suomen veronkiertonormisto, joka on EU:n yleiseen tasoon verrattuna erittäin ankara. Matala yhteisöverokantamme taas hillitsee väärinkäytöksiä ja halua siirtää kirjat muualle. – Mitä kilpailukykyisempi Suomen yhteisöverokanta on, sitä suurempi… LUE LISÄÄ »
EVA julkaisee raportteja, analyyseja, pamfletteja ja arvioita. EVAn julkaisut tutkivat ja arvioivat suomalaiselle yhteiskunnalle tärkeitä kehityssuuntia. Julkaisut ottavat kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin ja antavat puheenvuoron eri alojen asiantuntijoille.

EVA lähettää maksutta yksittäisiä julkaisuja niistä kiinnostuneille kansalaisille. Olethan yhteydessä: palaute@eva.fi tai viestintäpäällikkö Johanna Sipola (etunimi.sukunimi@eva.fi).