Suomen kannalta kova Brexit on parempi vaihtoehto – EU:n yhtenäisyys turvattava

Perjantaina, 25.11.2016  Analyysit, Julkaisut, Uutiset

Suomen ei kannata tukea sellaista pehmeää Brexitiä, joka lisäisi riskiä EU:n hajaannuksesta. Suomelle EU:n yhtenäisyys ja sisämarkkinoiden tehokas toiminta ovat tärkeämpiä kuin monelle muulle EU-maalle. Näin kertoo tänään julkaistu EVA Analyysi Unionin horjahdus - Euroopan ja Suomen valinnat Brexitin jälkeen. LUE LISÄÄ »


Keskitetty palkkamalli on lietsonut laittomia lakkoja – Mitä Suomi voi oppia Ruotsilta?

Keskiviikkona, 2.11.2016  Analyysit, Julkaisut, Uutiset

Keskitetty palkkamalli, työnantajien ja työntekijöiden vanhat vastakkainasettelut sekä heikko lainkuuliaisuus ovat lietsoneet laittomia lakkoja. EVA Analyysi Suomen tauti kertoo, että vuosina 2000-2015 Suomessa oli yli 1600 laitonta lakkoa, mutta Ruotsissa vain 31. LUE LISÄÄ »


Koneet tulivat – mitä tapahtuu työpaikoilla?

Tiistaina, 13.9.2016  Julkaisut, Raportit, Uutiset

Uuden sukupolven palvelurobotit ja tekoälyyn perustuvat ohjelmistot eivät ole enää mitään tieteistarinaa. Jo tänään robotiikkaa hyödyntämällä voitaisiin tehdä ainakin viidennes sairaaloissa ja vanhustenhoitolaitoksissa työskentelevien hoitotyöntekijöiden töistä. EVA Raportti Robotit töihin: Koneet tulivat - mitä tapahtuu työpaikoilla? kertoo, mitä tapahtuu työpaikoilla, kun robottien ja ihmisten työpanokset yhdistetään. LUE LISÄÄ »


Suomalaiset edelleen onnellisia – EVAn Arvo- ja asennetutkimuksen tulos

Tiistaina, 26.7.2016  Artikkelit, Arviot, Julkaisut, Uutiset

80 prosenttia suomalaisista on melko tai hyvin onnellisia. Onnellisten osuus ei ole muuttunut vuosituhannen alkuvuosista. Särön suomalaisten onnellisuuteen tekee kuitenkin elämänsä hyvin onnettomaksi kokevien osuuden hienoinen kasvu. Näin selviää EVA Arviosta Onnellinen Suomi, jonka tiedot kerättiin osana EVAn vuoden 2016… LUE LISÄÄ »


Suomessa yleissitovuus on poikkeuksellisen kattavaa

Keskiviikkona, 8.6.2016  Analyysit, Artikkelit, Julkaisut, Uutiset

Suomessa työehtosopimusten yleissitovuus on muihin EU-maihin verrattuna käytössä poikkeuksellisen kattavasti ja usein. Meillä yleissitovuus koskee kaikkia työehtosopimuksessa määriteltyjä työehtoja, kun muissa EU-maissa se kattaa yleensä vain palkan ja työajan minimiehdot. Yleissitovuus on yleisesti käytössä Suomen lisäksi viidessä EU-maassa, kuten Ranskassa… LUE LISÄÄ »


Puolueiden on opittava yrityksiltä – EVA Pamfletti julkistettu

Keskiviikkona, 1.6.2016  Julkaisut, Pamfletit, Uutiset

Puolueiden on poistettava välikädet politiikan ja kansan väliltä, jos ne aikovat pelastua. Niiden on luovuttava hierarkioista ja otettava kansa mukaan ongelmanratkaisuun. Näin todetaan EVA Pamfletissa Pelastakaa puolueet! – Mitä politiikka voisi oppia Uberilta?, joka julkistettiin 1.6. Pamfletti on keskustelunavaus, jolla herätellään… LUE LISÄÄ »
EVA julkaisee raportteja, analyyseja, pamfletteja ja arvioita. EVAn julkaisut tutkivat ja arvioivat suomalaiselle yhteiskunnalle tärkeitä kehityssuuntia. Julkaisut ottavat kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin ja antavat puheenvuoron eri alojen asiantuntijoille.

EVA lähettää maksutta yksittäisiä julkaisuja niistä kiinnostuneille kansalaisille. Olethan yhteydessä: palaute@eva.fi tai viestintäpäällikkö Johanna Sipola (etunimi.sukunimi@eva.fi).