Uusi länsi – 12 näkökulmaa maailmaan Ukrainan sodan jälkeen

Kevät 2022 on tuonut maailmaan järistyksen, joka vastaa 1990-luvun alun tapahtumia Neuvostoliiton luhistuessa. Muutos  on nopea, eivätkä kaikki prosessit ole välttämättä  edes vielä näkyvissä. Uusi Länsi on 12 asiantuntijan näkemys siitä, mitä vaikutuksia Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydellä ja Ukrainan sodalla on maailmaan. 

Ladattavat tiedostot

Download: Uusi Länsi -EVA Raportti
Uusi Länsi -EVA Raportti

Uusi Länsi -raportissa kirjoittavat Edward Lucas, Risto E.J. Penttilä, Kristi Raik, Aki Kangasharju, Tuomas Forsberg, Sanna Kurronen, Mikael Mattlin, Veli-Pekka Tynkkynen, Tomas Ries, Heli Simola, Sinikukka Saari sekä François Heisbourg

Lataa

Kevät 2022 on tuonut maailmaan järistyksen, joka vastaa 1990-luvun alun tapahtumia Neuvostoliiton luhistuessa. Muutos  on nopea, eivätkä kaikki prosessit ole välttämättä  edes vielä näkyvissä.

Suomi ja Ruotsi jättivät Nato-hakemuksensa. Yhdysvaltain ja Euroopan transatlanttinen side  on tiiviimpi kuin aikoihin. Eurooppa valmistautuu irtaantumaan Venäjän kaasusta ja öljystä. Lännen suhde Kiinaan on muutostilassa.

Uusi Länsi on 12 asiantuntijan näkemys siitä, mitä vaikutuksia Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydellä ja Ukrainan sodalla on maailmaan. EVA Raportissa näkemyksensä esittävät Edward Lucas, Risto E. J. Penttilä, Kristi Raik, Aki Kangasharju, Tuomas Forsberg, Sanna Kurronen, Mikael Mattlin, Veli-Pekka Tynkkynen, Tomas Ries, Heli  Simola, Sinikukka Saari sekä François Heisbourg.

Lataa raportti tästä.

Huom! Raportin pdf-versiossa on korjattu painetun raportin vuosilukuvirhe sivulta 5. Painetussa raportissa viitataan virheellisesti syksyyn 2022. Oikea vuosi on 2021.