Koneet tulivat – mitä tapahtuu työpaikoilla?

Tiistaina, 13.9.2016  Julkaisut, Raportit, Uutiset

Uuden sukupolven palvelurobotit ja tekoälyyn perustuvat ohjelmistot eivät ole enää mitään tieteistarinaa. Jo tänään robotiikkaa hyödyntämällä voitaisiin tehdä ainakin viidennes sairaaloissa ja vanhustenhoitolaitoksissa työskentelevien hoitotyöntekijöiden töistä. EVA Raportti Robotit töihin: Koneet tulivat - mitä tapahtuu työpaikoilla? kertoo, mitä tapahtuu työpaikoilla, kun robottien ja ihmisten työpanokset yhdistetään. LUE LISÄÄ »


Kansan palaute päättäjille: laittakaa Suomen kilpailykyky kuntoon!

Torstaina, 10.3.2016  Julkaisut, Raportit, Uutiset

Suomalaiset ovat havahtuneet talouskasvun tärkeyteen. Kansalaisia turhauttaa yhteiskunnallisten uudistusten jumittuminen ja päätöksentekijöiden saamattomuus. Eliitti saa kansalta moitteita saamattomuudesta, käy ilmi EVAn vuoden 2016 Arvo- ja asennetutkimuksesta. LUE LISÄÄ »


Suomalaiset kritisoivat sopimusjärjestelmää ja haitallisia lakkoja

Torstaina, 10.3.2016  Julkaisut, Raportit, Uutiset

Työmarkkinoiden pakot, lakot ja sakot tuskastuttavat suomalaisia. Kansalaisten usko konsensuksen voimaan alkaa rapista ja ylivoimainen valtaosa pitää työmarkkinoiden neuvottelumekanismia vahingollisen riitaisana. Valmius paikalliseen sopimiseen on korkealla kansan keskuudessa, kertoo EVAn Arvo- ja asennetutkimus. LUE LISÄÄ »


Pakolaiset halutaan töihin vaikka maahanmuuton taloushyötyjä epäillään

Torstaina, 10.3.2016  Julkaisut, Raportit, Uutiset

Pakolaisiin suhtaudutaan tasa-arvoisesti: heille suodaan mahdollisuus työllistyä ja saada sosiaalitukia. Mutta maahanmuuton laajoja taloushyötyjä epäillään. Yleisesti maahanmuuttoasenteet ovat hieman tiukentuneet, kertoo EVAn Arvo- ja asennetutkimus. LUE LISÄÄ »


Murheista huolimatta kansa ei toivo suuria muutoksia EU:hun

Torstaina, 10.3.2016  Julkaisut, Raportit, Uutiset

Kansa ei halua suuria muutoksia EU:hun, eikä varsinkaan liittovaltiokehitystä. Euroaluetta halutaan vahvistaa ja EU:n maahanmuuttopolitiikkaa tiukentaa. Euroopan epävakaus hirvittää suomalaisia mutta he pitävät itseään eurooppalaisempina kuin koskaan ennen, kertoo EVAn Arvo- ja asennetutkimus. LUE LISÄÄ »


Terrorismi ja sotilaalliset uhat ovat nousseet kansan todellisiksi huoliksi

Torstaina, 10.3.2016  Julkaisut, Raportit, Uutiset

Jopa 80 prosenttia kansasta kokee, että terrorismin uhka on noussut Suomessakin Lähi-idän viimeaikaisten kriisien myötä. Lisäksi Suomeen kohdistuvat sotilaalliset uhkakuvat koetaan aivan eri lailla todellisiksi kuin vuosikymmen sitten. Kansa hakisi turvaa pohjoismaisesta yhteistyöstä, Naton kannatus on jäänyt ennalleen. LUE LISÄÄ »