EVA Raportti Afrikan tähteä etsimässä

Uusi kilpajuoksu Afrikkaan on käynnissä, kirjoittaa kansanedustaja Pekka Haavisto EVA Raportissa Afrikan tähteä etsimässä. Haavisto toteaa Afrikan olevan vaikeuksistaan huolimatta nouseva ja väestöltään nuori markkina-alue, jonka tarjoamat liiketoimintamahdollisuudet ovat Suomelta valtaosin hyödyntämättä.[:en]English summary is now available for MP Pekka Haavisto’s EVA report ”Searching for the star of Africa”.

Pekka Haaviston EVA Raportti Afrikan tähteä etsimässä patistaa suomalaisia toimijoita havahtumaan Afrikan merkityksen nousuun ja lähtemään mukaan Afrikan kehitykseen.

”Afrikassa rakennetaan uutta infrastruktuuria, ja esimerkiksi matkapuhelinten käyttö maailmassa kasvaa nyt nopeimmin Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Vaikka rajattomaan Afrikkaan yhteisvaluuttoineen on vielä matkaa, etenee Afrikan integraatio nopeasti”, Haavisto kuvailee kehitystä.

Haaviston kirjoittama raportti väittää, että Afrikan aika on koittanut. Haavisto valottaa raportissa maanosan kehityskulkuja, kartoittaa suomalaisille toimijoille Afrikassa avoimia mahdollisuuksia ja vaatii aktiivisempaa otetta niihin tarttumiseksi.

afrikan_tahtea_etsimassa