Kuuntele EVAn skenaariot! Lastuna lainehilla – Suomi-skenaariot 2020–2028 äänikirjana

Lue EVA Raportti tästä

Download: Lastuna lainehilla -EVA Raportti
Lastuna lainehilla -EVA Raportti

Suomi-skenaariot 2020–2028.

Lataa

EVAn ja Nordic West Officen yhteistyössä laatimat skenaariot 2020–2028 kuvaavat tulevaisuuden mahdollisia maailmoja. EVA Raportissa Lastuna lainehilla esitellään neljä mahdollista kehityskulkua Suomelle, joihin toimittaja Terho Puustinen puhaltaa elämän henkäyksen kuvaamalla tapahtumien kulkua vivahteikkaasti ja todentuntuisesti. Nyt suositun raportin voi kuunnella. Kuuntele äänikirja tästä.

Tulevaisuuteen voi varautua. Kuka olisi syksyllä 2019 osannut ennustaa, että puolen vuoden päästä valtioiden rajat menevät kiinni ja ihmiset siirtyvät työskentelemään koteihinsa?

Vaikuttaisiko siihen nähden yllättävältä, jos tulevina vuosina Venäjä valtaisi Narvan, Yhdysvallat saisi ensimmäisen naispresidenttinsä, euro hajoaisi, Suomi siirtyisi liittovaltiomalliin, työehtosopimusten yleissitovuus poistuisi tai että Helsingissä solmittaisiin ilmastosopimus, jossa sovitaan maailmanlaajuisista hiilibudjeteista?

Tosiasiassa kukaan ei pysty ennustamaan tulevaisuuden kehityskulkuja. Pystymme silti varautumaan epätodennäköisiinkin mahdollisiin tapahtumiin.

EVAn ja Nordic West Officen yhteistyössä laatimat skenaariot 2020–2028 kuvaavat tulevaisuuden mahdollisia maailmoja. Tässä kirjassa esitellään neljä mahdollista kehityskulkua Suomelle, joihin toimittaja Terho Puustinen puhaltaa elämän henkäyksen kuvaamalla tapahtumien kulkua vivahteikkaasti ja todentuntuisesti.
Skenaarioiden avulla voi valmistautua toimimaan suunnitelmallisesti silloinkin, kun elämä yllättää.

Kuuntele äänikirja tästä: https://soundcloud.com/elinkeinoelamanvaltuuskunta/sets/lastuna-lainehilla-suomi

Äänitys: SIlencio Helsinki

Lukija: Martti Ranin