Vahva EU – 13 näkökulmaa Euroopan unioniin

Finanssikriisi, eurokriisi, Ukrainan kriisi, pakolaiskriisi, Brexit, pandemia. Viimeiset kymmenen vuotta Euroopan unioni ja sen jäsenmaat ovat rämpineet läpi monenlaisten vaikeuksien, mutta naarmuista huolimatta se on säilyttänyt kykynsä toimia. Tulevaisuus on aina kysymysmerkki, mutta sitä ovat muovaamassa kaikki, jotka esittävät siitä näkemyksiään.

Ladattavat tiedostot

Download: Vahva EU -EVA Raportti
Vahva EU -EVA Raportti

Vahva EU -EVA Raportissa kirjoittavat Veli Sundbäck, Vesa Vihriälä, Erkki Liikanen, Alexander Stubb, Kristi Raik, Teija Tiilikainen, Annamari Sipilä, Matti Vuoria, Juhana Aunesluoma, Matti Pesu, Jenni Karimäki, Kimmo Elo ja Aku Aarva.

Lataa

Vahva EU on 13 asiantuntijan näkemys EU:n kehityksestä, Suomen tiestä unioniin, sen ytimiin ja mahdollisista tulevista poluista. Veli Sundbäck kertaa kirjoituksessaan Suomen pitkää tietä kohti niitä pöytiä, joiden ääressä Euroopan asioista päätetään. Vesa Vihriälä hahmottelee, millaiselle pohjalle EU:n talous voi tukevasti asettua koronapandemian aiheuttaman velkapiikin jälkeen. Erkki Liikanen perustelee pankkiunionin viimeistelemisen tarvetta. Alexander Stubb kuvaa, miten EU:sta on tulossa yksi kolminapaisen maailman suurvalloista. Kristi Raik analysoi EU:n ja Venäjän suhteiden kehitystä. Teija Tiilikainen luotaa Euroopan unionin vallankäytön suuntaviivoja seuraavalla vuosikymmenellä. Annamari Sipilä katsoo Britanniaa, Suomea ja näiden suhteita Brexitin jälkeen. Matti Vuoria painottaa ammattitaitoisen ja riippumattoman virkamieskunnan merkitystä Suomen EU-politiikalle. Juhana Aunesluoma luo katsauksen Suomen kumppaneihin unionissa. Matti Pesu ruotii unionin puolustusta ja turvallisuuspolitiikkaa. Jenni Karimäki ja Kimmo Elo kartoittavat suomalaista politiikan keskustelua ja sen sävyjä. Lopuksi Aku Aarva kuvittelee rohkeasti, millainen on entistä vahvempi ja rohkeampi Euroopan unioni vuonna 2041.

Lataa raportti tästä.