Näin skenaariot syntyivät Skenaariotyöskentelyä edistettiin muun muassa paneelikeskusteluin. Nokia-talossa tammikuussa järjestetyssä teknologiatyöpajassa tulevaisuuden teknologioista keskustelivat Nokian Harri Holma, IBM:n Rashik Parmar, Reaktorin Sampo Pasanen ja Inklusiivin Katja Toropainen. EVAn johtaja Emilia Kullas paneelin vetäjänä.
Raportit,

Näin skenaariot syntyivät

Suomi-skenaariot-projekti alkoi marraskuussa 2019. EVA ja Nordic West Office pohtivat työpajoissa Suomelle mahdollisia maailmoja yhdessä 20 yrityksen ja yhteisön kanssa. EVA julkaisi skenaariotyön tulokset lokakuussa 2020 Lastuna lainehilla -raportissa.

Suomi-skenaariot-projekti käynnistettiin 20.11.2019 Nordic West Officen ja EVAn yhteishankkeena. Kuvassa Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä ja EVAn johtaja Emilia Kullas.

”Meillä on nyt käsillä aika lyhyellä aikavälillä rytinää ja vaikeasti ennakoitavia muutoksia. Skenaariot sopivat poikkeuksellisen hyvin tähän tilanteeseen”, Nordic West Officen hallituksen puheenjohtaja ja entinen EVAn hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila totesi Suomi-skenaariot-hankkeen avaustilaisuudessa EVAn johtaja Emilia Kullaksen haastattelussa. EVA toteutti vastaavan skenaariohankkeen kymmenen vuotta sitten Ollilan toimiessa EVAn hallituksen puheenjohtajana. Hankkeessa luonnehdittiin neljä skenaariota vuoden 2020 maailmasta.

EVAn tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto ja Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä esittelivät tapaamisissa skenaariotyöskentelyn etenemistä kootusti. Kuva teknologiatyöpajasta tammikuussa.

Talouden työpajassa helmikuussa aiheesta alustaa OP-ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio. Toisena alustajana työpajassa oli valtiovarainministeriön osastopäällikkö Leena Mörttinen.

Toimittaja Terho Puustinen tarinallisti skenaariot. Kuva Puustisesta Talouden työpajassa EVAn johtaja Emilia Kullaksen kanssa.

Maaliskuussa skenaariotyöpajat siirtyivät verkkoon. Työpajat jatkuivat kesäkuuhun.

Lue EVA Raportti tästä

Download: Lastuna lainehilla -EVA Raportti

Lastuna lainehilla -EVA Raportti

Suomi-skenaariot 2020–2028.

eva-raportti-lastuna-lainehilla.pdf, 22 Mt

Lataa