Mistä populismi tulee? Osallistu keskusteluun Twitterissä #populismichat

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA järjestää perjantaina 9.6. klo 08.30-09.30 Twitter-chatin liittyen kotimaiseen ja kansainväliseen populismiin osana EVA Raportti Tyytymättömyyden Siemenet – Mistä populismi tulee? -julkaisua. Twitter-chat on tunnin ajan käytävä, avoin keskustelu Twitterissä.

EVA on kutsunut keskustelemaan populismista ja sen tärkeimmistä ajureista Tuomas Enbusken (@TuomasEnbuske), Katju Aron (@katjuaro), Juhana Vartiaisen (@filsdeproust), Laura Parkkisen (@lauraparkkinen), Matias Turkkilan (@MatiasTurkkila) ja Timo Haapalan (@TimoHaapala). EVAn johtaja Matti Apunen (@MattiApunen) osallistuu myös keskusteluun.

Miten voin osallistua keskusteluun?

· @EVA_fi julkaisee tunnin aikana seitsemän twiittiä (K1, K2, K3 jne.), joissa esiintyvät kysymykset toimivat keskustelun pohjana.

· Osallistujat vastaavat kysymyksiin omilla twiiteillään (V1, V2, V3 jne.). Muista käyttää twiitin lopussa tunnistetta #populismichat.

· Chatissä saa toki twiitata enemmänkin, mutta yksi vastaustwiitti per kysymys riittää hyvin. Twiitit voi halutessaan suunnitella ja kirjoittaa etukäteen valmiiksi.

· Keskustelua kannattaa seurata Tweetchatin kautta tunnisteella #populismichat tai normaalisti Twitterin hakutoiminnolla.

Mistä keskustellaan?

EVA Populismi-chatin kysymykset:

1.    Onko edustuksellinen demokratia rapautumassa nuorison keskuudessa?
2.    Ruokkiiko sosiaalinen media populismia?
3.    Miten eliitti voi palauttaa luottamuksen itseensä ja politiikkaan?
4.    Onko populismi katoamassa vai vetäytynyt hetkeksi?
5.    Kuka on Suomen ammattitaitoisin populisti?
6.    Missä muualla on populisteja kuin eduskunnassa?
7.    Horjuttaako populismi politiikkaa vai onko se piristysruiske?