Puolueiden on opittava yrityksiltä – EVA Pamfletti julkistettu

Keskiviikkona, 1.6.2016  Julkaisut, Pamfletit, Uutiset

Puolueiden on poistettava välikädet politiikan ja kansan väliltä, jos ne aikovat pelastua. Niiden on luovuttava hierarkioista ja otettava kansa mukaan ongelmanratkaisuun. Näin todetaan EVA Pamfletissa Pelastakaa puolueet! – Mitä politiikka voisi oppia Uberilta?, joka julkistettiin 1.6. Pamfletti on keskustelunavaus, jolla herätellään… LUE LISÄÄ »


Terveydenhuollon ajatusvirheistä on päästävä eroon – EVA Pamfletti

Torstaina, 11.2.2016  Artikkelit, Julkaisut, Pamfletit, Uutiset

Onko terveydenhuollossa yrityksen voitto kansan tappio? Takaako julkinen tuotanto tasa-arvon? Voivatko muualta kopioidut mallit toimia Suomessa? Miksi asiakkaan aika ei ole ilmaista? EVAn uusi Pamfletti tunnistaa ja purkaa auki terveydenhuollon väärinymmärryksiä. LUE LISÄÄ »


Helsinki ja Tampere ovat Suomen tulevaisuus

Keskiviikkona, 7.10.2015  Artikkelit, Julkaisut, Pamfletit, Uutiset

Varsinkin Helsingin, mutta myös Tampereen, seutu houkuttelee nuorta koulutettua työvoimaa. Seutujen osuus nuorista akateemisesti koulutetuista aikuisista on korkeampi kuin alueella sijaitsevien korkeakoulujen osuus valmistuneista. Eri puolilla Suomea korkeakoulutettu nuori väestö siirtyy siis näille alueille töihin. Näin selviää EVA Pamfletissa Kaupunkien… LUE LISÄÄ »


EVA Pamfletti Julkea sektori – Näin byrokratia vaalii omia etujaan

Keskiviikkona, 17.9.2014  Julkaisut, Pamfletit, Uutiset

Julkinen sektori voi auttaa yhteiskuntaa kukoistamaan, mutta pahimmillaan se ajaa vain omaa etuaan. Professori Matti Wibergin kirjoittama EVA Pamfletti "Julkea sektori" läpivalaisee byrokratiaa, joka keskittyy oman asemansa pönkittämiseen ja budjettinsa kasvattamiseen. LUE LISÄÄ »


EVA Pamfletti: Oikea palkka – Kymmenen totuutta tuloeroista

Keskiviikkona, 6.11.2013  Julkaisut, Pamfletit, Uutiset

Elämme yhteiskunnassa, jossa tuloerot kasvavat. Tuloeroja pyritään selittämään ahneudella tai väärillä poliittisilla päätöksillä, mutta todellisuudessa niitä synnyttävät monet yleisesti hyväksytyt asiat kuten osaaminen. Filosofian tohtori Lauri Tähtisen ja konsultti Antti Törmäsen pamfletti analysoi tuottavuuden vaikutusta palkkoihin. Työväestä noin 15-20 prosenttia on kasvattanut tulojaan. He ovat osaajia, jotka tiedoillaan ja taidoillaan nostavat yritysten tuottavuutta ja joiden osaamisesta yritykset ovat valmiita maksamaan. LUE LISÄÄ »


EVA Pamfletti: Hupparihörhö ja bisnesmies – Opas startup-kulttuurin ymmärtämiseen

Torstaina, 7.2.2013  Julkaisut, Pamfletit, Uutiset

Startup-yritykset ovat energiapommeja. Startupeissa puuhaavat hupparihörhöt tavoittelevat skaalautuvaa liiketoimintamallia, nopeaa kasvua ja kansainvälistä menestystä. Sami Kuuselan kirjoittama EVA Pamfletti on kulttuurinen käsikirja startup-maailmaan. Pamfletissa on paljon itseironiaa, kokemuksesta nousevaa huvittuneisuutta, mutta pohjalla vakavaa asiaa. LUE LISÄÄ »