Ylihuomenna se tulee

Mitä se on se vapaus? Miten suomalaiset suhtautuvat vapauteen? Tai onko aito vapaus itse asiassa utopiaa hyvinvointivaltiossa, joka turvaa ja nimenomaan siksi holhoaa ja kyttää kansalaisiaan? Tällä viikolla – keskiviikkona – julkaistaan uusi EVA Pamfletti, jonka aiheena on vapaus.

Keskiviikkona 22.8. julkaistaan EVA Pamfletti Vaikea vapaus – Kaksi näkemystä elämästä holhouksen jälkeen. Teoksessa kirjailija-kolumnisti Jyrki Lehtola tarjoaa lempeän ironisen näkemyksen kansan vapausasenteista perkaamalla EVAn Arvo- ja asennetutkimuksen tuloksia ja ekonomisti Heikki Pursiainen kritisoi hyvinvointivaltion pohjoismaista mallia ja etsii keinoja lisätä köyhien, keskiluokkaisten ja meidän kaikkien vapautta.

Teos on luettavissa ja ladattavissa keskiviikkona EVAn verkkosivuilta.