Terveydenhuollon ajatusvirheistä on päästävä eroon – EVA Pamfletti

Onko terveydenhuollossa yrityksen voitto kansan tappio? Takaako julkinen tuotanto tasa-arvon? Voivatko muualta kopioidut mallit toimia Suomessa? Miksi asiakkaan aika ei ole ilmaista? EVAn uusi Pamfletti tunnistaa ja purkaa auki terveydenhuollon väärinymmärryksiä.

– Väärinymmärrykset ovat ajattelun suuria perusvirheitä. Kuten kuolemansynneistä niistä versoaa virheellisiä johtopäätöksiä. Terveydenhuollon kriisiä ei voi ratkaista, jos ei ymmärrä, miten se toimii. Innovaation mahdollisuudet kaatuvat ennakkoluuloihin, sanoo yksi pamfletin kirjoittajista, Aalto-yliopiston tuotantotalouden professori Paul Lillrank.

EVA Pamfletti Seitsemän syytä sairauteen – Miksi terveydenhuolto ei toimi pyrkii puolustamaan potilaan, asiakkaan, kansalaisen ja veronmaksajan näkökulmaa. Se herättelee ajattelemaan ja ennen kaikkea tekemään toisin.

”Hyvät aikomukset on muutettava teoiksi – paremmiksi diagnooseiksi, kekseliäisyydeksi, joustavuudeksi, kustannusvaikuttavuudeksi”, painottaa EVAn johtaja Matti Apunen.

Teoksen on kirjoittanut ryhmä, johon kuuluvat Lillrankin lisäksi PricewaterhouseCoopers’n terveydenhuollon asiantuntijapalvelujohtaja Karita Reijonsaari, Nordic Healthcare Groupin konsultti Petri Heikkilä, sekä lääkärinä ja terveydenhuollon konsulttina toimiva Katariina Silander.

Seitsemän syytä sairauteen on EVAn uusitun pamflettisarjan ensimmäinen teos. EVA Pamfletti julkistettiin 11. helmikuuta Helsingissä terveyspalvelutuottajien (Healthcare Executive Circle) tilaisuudessa.

P1120351_

Julkaisu:

EVA Pamfletti Seitsemän syytä sairauteen – Miksi terveydenhuolto ei toimi