EVA Pamfletti: Hupparihörhö ja bisnesmies – Opas startup-kulttuurin ymmärtämiseen

Startup-yritykset ovat energiapommeja. Startupeissa puuhaavat hupparihörhöt tavoittelevat skaalautuvaa liiketoimintamallia, nopeaa kasvua ja kansainvälistä menestystä. Sami Kuuselan kirjoittama EVA Pamfletti on kulttuurinen käsikirja startup-maailmaan. Pamfletissa on paljon itseironiaa, kokemuksesta nousevaa huvittuneisuutta, mutta pohjalla vakavaa asiaa.

Vaikka innostusta ja puhetta startup-yrityksistä riittää, on startupeilla vaikeuksia löytää alkuvaiheen rahoitusta.

Hyvät ideat eivät myöskään tunnu muuntuvan menestykseksi, sillä Suomen exit-markkinat ovat varsin vaatimattomat. Samanaikaisesti yritysmaailma on jakautunut kahteen leiriin – perinteisen teollisuuden konkareihin ja startup-yrittäjiin. Pamfletissaan Kuusela haluaa rakentaa siltaa näiden leirien välille.

Hupparihorho ja bisnesmies

Hupparihorho ja bisnesmies

Valokuvat 014CR1Pamfletin julkaisutilaisuudessa Virgin Oilissa aiheesta keskustelivat Matti Apusen johdolla Sami Kuusela, Juho Malmberg, Jari Pasanen ja Artturi Tarjanne.

Valokuvat 009_CR