Tuhoavatko eläkkeet hyvinvointivaltion? Katso webinaarin tallenne tästä

Lue EVA Arvio ja EVA Fakta tästä

Download: Eläkemaksujen noidankehä -EVA Arvio
Eläkemaksujen noidankehä -EVA Arvio

Eläkemenojen kasvu voi johtaa hyvinvointivaltion alasajoon. EVA Arvion on kirjoittanut ekonomisti Sanna Kurronen.

Lataa

Download: Menojen kirja -EVA Fakta
Menojen kirja -EVA Fakta

EVA Fakta hahmottaa hyvinvointivaltiota sen keskeisillä tunnusluvuilla vuodesta 1960. Aikasarjat on koonnut Hannu Kaseva. Menojen kirja on päivitetty versio Hyvinvointivaltio numeroina -julkaisusta

Lataa

EVAn ekonomisti Sanna Kurronen, Eläketurvakeskuksen johtaja Jaakko Kiander ja työ- ja toimittaja Minea Koskinen keskustelevat eläkemenoista ja hyvinvointivaltion tulevaisuudesta EVAn johtaja Emilia Kullaksen johdolla.

Eläkemenojen kasvu uhkaa suomalaista hyvinvointivaltiota. Nousevat eläkemaksut tekevät työntekijän palkkaamisen entistä kalliimmaksi. Heikko työllisyystilanne lisää maksujen nostopaineita. Noidankehä on valmis. Julkisten menojen ja eläkkeiden rahoittamiseksi tarvitaan nyt jokaisen suomalaisen työtä. Miten hyvinvointivaltio korjataan?

EVAn virtuaalisessa tapahtumassa (tallenne 30.10.) aiheena on hyvinvointivaltion tulevaisuus. Aiheesta ovat keskustelemassa Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn johtaja Emilia Kullaksen johdolla EVAn ekonomisti Sanna Kurronen, Eläketurvakeskuksen johtaja Jaakko Kiander ja Saamattomat-kirjan yksi kirjoittaja, toimittaja Minea Koskinen. Webinaarin yhteydessä julkaistaan Sanna Kurrosen kirjoittama, eläkemaksuja käsittelevä EVA Arvio Eläkemaksujen noidankehä.

Linkki webinaaritallenteeseen