Ekonomisti, pormestari ja yleisö asuntopolitiikan kimpussa Kansallissalissa

Lue EVA Analyysi tästä

Download: Asuntoja ahkerille -EVA Analyysi
Asuntoja ahkerille -EVA Analyysi

Näin varmistetaan kotien riittävyys työn perässä muuttaville. EVA Analyysin Asuntoja ahkerille on kirjoittanut ekonomisti Roger Wessman.

Lataa

Miten varmistaa kotien riittävyys työn perässä muuttaville? Tästä keskusteltiin ekonomisti Roger Wessmanin kirjoittaman EVA Analyysin Asuntoja ahkerille julkaisutilaisuudessa Kansallissalissa.

Ekonomisti Roger Wessman esittelee tilaisuuden alussa kirjoittamansa EVA Analyysin kuudella kuvalla. Vuokrasääntely on ollut suosittua ympäri maailmaa vuokrien pitämiseksi matalina, mutta se on tuhoisa ratkaisu. Kokemuksia vuokrasääntelystä on myös Suomessa. Wessman esittää, kuinka yleinen vuokrasääntelyn purku Suomessa 1990-luvulla käänsi vuokra-asumisen nousuun.

Tilaisuuden keskustelijat ekonomisti Roger Wessman (kuvassa vasemmalla) ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori. Keskellä tilaisuuden vetänyt EVAn johtaja Emilia Kullas. Vapaavuori kommentoi, että Wessmanin kirjoittama analyysi on ensimmäinen asumista koskeva selvitys, josta hän ei ole oleellisesti eri mieltä.

Opettaja Arno Kotro ja kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä. Maanselkä on kirjoittanut EVA Analyysin Sosiaaliturvan yleisavain.

Pormestari Jan Vapaavuori jäi tilaisuuden päätteeksi keskustelemaan yleisön kanssa.