Onko tulossa yksityisyydensuojan bisnes? – Yleisöllä oli teknojättikeskustelussa runsaasti kysyttävää

Onko tulossa yksityisyydensuojan bisnes? Ottavatko teknojätit myös sisällön haltuun? Mitä Suomen pitäisi tehdä ollakseen houkutteleva teknologiayrityksille? Ensimmäisessä EVA Virkku -tilaisuudessa yleisöllä oli runsaasti kysymyksiä. Aiheena olivat teknojätit. Keskustelemassa teknologiayrittäjä, pääomasijoittaja Timo Ahopelto ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkimusprofessori Mika Maliranta.

Teknojättikeskustelun veti EVAn johtaja Emilia Kullas.

Timo Ahopellon (kuvassa keskellä) mukaan Eurooppa ei ole valitettavasti erityisen vahva teknologian saralla, eikä se ole myöskään tulossa kovin vahvaksi. Koska lisäarvo siirtyy kuitenkin koko ajan enemmän softaan, on softaosaaminen elinehto maille, jotka haluavat tulevaisuudessa osata muuta kuin alkutuotantoa.

Mika Maliranta muistutti, että markkinatalous edellyttää toimiakseen kahta asiaa. Ensinnäkin omistusoikeuksien täytyy olla määriteltyjä. Tämä on olennainen kysymys tiedon omistuksen suhteen. Toinen tekijä on kilpailun toimivuus.

Vesa Puttonen ja Hanna-Leena Hemming. Hanna-Leena Hemming kysyi yleisökysymyksessään, mitä Suomen tulisi tehdä jotta se olisi houkuttelevampi maa teknologiayrityksille.

Keskustelua seurasivat Tero Jaakkola, Marja-Liisa Friman ja Jaakko Ihamuotila.

Ressun lukiolaiset kertoivat, huolettaako yksityisyydensuoja.

Huolettaako yksityisyydensuoja, kysyi EVAn johtaja Emilia Kullas yleisöltä.

Yleisössä oli myös runsaasti ammattikysyjiä eli toimittajia. Kuvassa Helsingin Sanomien Juha-Pekka Raeste.

Mites meni niinku omasta mielestä? Aika kivasti. Tyytyväiset keskustelijat pääsivät lopussa vielä videohaastatteluun. Videot katsottavissa EVAn YouTube-tililtä.