Työpaikat luodaan yrityksissä, kilpailutekijöillä merkittävä rooli – tästä keskusteltiin Rake-salissa Rake-salissa Suomen kilpailukyvystä keskustelivat Teknologiateollisuuden hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen ja yrittäjä Timo Ahopelto. EVAn johtaja Emilia Kullas veti keskustelua. Kuvat: Juuso Heinonen / EVA
Uutiset,

Työpaikat luodaan yrityksissä, kilpailutekijöillä merkittävä rooli – tästä keskusteltiin Rake-salissa

Miten yritysjohtajat näkevät Suomen kilpailukyvyn? EVA Analyysin Krooninen potilas julkaisutilaisuudessa Rake-salissa kävi vilkas keskustelu.

Tilaisuudessa keskustelivat Teknologiateollisuuden hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen ja yrittäjä, pääomasijoittaja Timo Ahopelto. Työpaikat luodaan yrityksissä, joille kilpailutekijöillä on suuri merkitys, keskustelijat korostivat.

Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmasella oli huomioita muun muassa osaavan työvoiman saatavuudesta. Yritysjohtajat arvioivat EVAn kyselyssä, että osaavan työvoiman saatavuus vaikeutuu tulevaisuudessa.

Yleisöllä oli runsaasti kysymyksiä. Kuvassa Espoon kaupunginvaltuutettu ja vihreiden kansanedustajana vuosina 2007–2019 toiminut Johanna Karimäki.

EVAn tutkimuspäällikkö ja tutkimuksen tulokset tilaisuudessa esitellyt Ilkka Haavisto (kuvassa vasemmalla) keskustelee UPM:n yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja Stefan Sundmanin (keskellä) sekä hallintoneuvoksena korkeimmassa hallinto-oikeudessa toimineen Olof Olssonin kanssa.

Lue EVA Analyysi tästä

Download: Krooninen potilas -EVA Analyysi

Krooninen potilas -EVA Analyysi

Työmarkkinat ja verotus ovat yhä Suomen kilpailukyvyn rasite. EVA Analyysin Krooninen potilas ovat kirjoittaneet Ilkka Haavisto, Emilia Kullas ja Mika Pajarinen.

eva_analyysi_no_72.pdf, 453 KB

Lataa