EU on maailmankaupan suurvalta – Suomikin käyttää sitä valtaa

EU on kokoaan suurempi kauppamahti. Vaikka se jää bruttokansantuotteella mitattuna Yhdysvaltojen jälkeen maailman suurimpana talousalueena, se käy muita talousmahteja enemmän maailmankauppaa. EU:n avulla Suomi voi toimia kauppapolitiikan suurvaltana, kirjoittaa EVAn ekonomisti Sanna Kurronen.

Mediamateriaalit

Lataa
Bruttovienti ja -tuonti suhteessa bkt:hen 2019 (%)

Lähteet: Maailmanpankki ja Eurostat

Lataa

Download: Me olemme Euroopan unioni -EVA Fakta
Me olemme Euroopan unioni -EVA Fakta

EVA Fakta -julkaisu kertoo kuvioina ja taulukkoina olennaiset tiedot unionista ja sen jäsenmaista. Julkaisun tiedot
on koonnut Edvin Pohto.

Lataa

Download: Vahva EU -EVA Raportti
Vahva EU -EVA Raportti

Vahva EU on 13 asiantuntijan näkemys EU:n kehityksestä, Suomen tiestä unioniin, sen ytimiin ja mahdollisista tulevista poluista. Vahva EU -EVA Raportissa kirjoittavat Veli Sundbäck, Vesa Vihriälä, Erkki Liikanen, Alexander Stubb, Kristi Raik, Teija Tiilikainen, Annamari Sipilä, Matti Vuoria, Juhana Aunesluoma, Matti Pesu, Jenni Karimäki, Kimmo Elo ja Aku Aarva.

Lataa

Lataa
Sanna Kurronen

Kuva: Karoliina Paavilainen / EVA

Lataa

”EU on kokonsa ansiosta merkittävä laatuvaatimusten ja sääntelyn asettaja globaalilla tasolla. Sitä valtaa on syytä maailmanmarkkinoilla myös käyttää. Toimivien kauppasuhteiden turvaamisen lisäksi Suomi voi edistää kestävää taloutta myös EU:n rajojen ulkopuolella”, Sanna Kurronen sanoo.

EVA Fakta -julkaisu Me olemme Euroopan unioni sisältää faktatietoa EU:n taloudesta, väestöstä ja päätöksenteosta noin 30:nä graafina ja taulukkona. Samana päivänä julkaistava EVA Raportti Vahva EU sisältää kolmentoista kirjoittajan näkemyksen Euroopan unionista. Kirjoittajina ovat muun muassa professori Alexander Stubb, työelämäprofessori Vesa Vihriälä, johtaja Teija Tiilikainen ja kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä.

Me olemme Euroopan unioni -EVA Fakta ja Vahva EU -EVA Raportti torstaina 19.8. kello 5.30 osoitteessa www.eva.fi

Lisätiedot: ekonomisti Sanna Kurronen, sanna.kurronen@eva.fi tai +358 50 589 8886

Julkaisujen ennakkopyynnöt: viestintäpäällikkö Heini Larros, heini.larros@eva.fi tai +358 40 526 9728