EVAn julkaisut 2019 – lue vaikka kaikki!

Miten suomalaiset suhtautuvat paikalliseen sopimiseen, perustuloon tai ydinvoimaan? Millä keinoilla työn perässä muuttaville saadaan asuntoja? Mitä esteitä Suomessa on naisten etenemiselle johtajiksi? Vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat EVAn vuoden 2019 julkaisuista.

Lue myös artikkelit suomalaisten EU-, euro- ja Nato-kannoista sekä EVAn Verokoneesta:

Suomalaisten EU-myönteisyys huipussaan

Euro on supersuosittu

Nato-kannat vakaita – Kannatuksessa suuria eroja miesten ja naisten välillä

Selvitä EVAn Verokoneesta, kuinka paljon todella maksat veroja 2020 – palkansaajien veroaste nousee jo keskituloa matalammilla tuloilla

EVAn julkaisut 2019

Download: Kilpailua kaksilla rattailla -EVA Arvio
Kilpailua kaksilla rattailla -EVA Arvio

Näin Suomi yrittää kiertää EU:n valtiontukisääntöjä sotessa. EVA Arvion Kilpailua kaksilla rattailla ovat kirjoittaneet liikkeenjohdon neuvonantaja Bo-Erik Ekström, EVAn tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto ja Borenius Asianajotoimiston asianajaja Asko Lindqvist.

Lataa

Download: Lasikaton paradoksi -EVA Analyysi
Lasikaton paradoksi -EVA Analyysi

Pohjoismaat julistavat tasa-arvoa, mutta naisten eteneminen uralla takkuilee. Lasikaton paradoksi -EVA Analyysissa EVAn johtajana vuoden 2019 alkuun toiminut Matti Apunen haastattelee tutkija Nima Sanandajia.

Lataa

Download: Uuden kansanedustajan käsikirja -EVA Opas
Uuden kansanedustajan käsikirja -EVA Opas

Uuden kansan edustajan käsikirja antaa faktatukea vaalikampanjaan ja demokratian kamareihin. Käsikirjan ovat koonneet EVAn johtaja Matti Apunen ja viestintäjohtaja Jussi Lähde.

Lataa

Download: Härmä sulaa -EVA Analyysi
Härmä sulaa -EVA Analyysi

Suomalaisten maahanmuuttoasenteet pehmenevät, mutta muutos on hidas. EVA Analyysin Härmä sulaa on kirjoittanut tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto.

Lataa

Download: Politiikan pudotus -EVA Arvio
Politiikan pudotus -EVA Arvio

Valtioon luotetaan mutta poliittisia toimijoita epäillään. EVA Arvion Politiikan pudotus on kirjoittanut tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto.

Lataa

Download: Sittenkin blokkivaalit -EVA Analyysi
Sittenkin blokkivaalit -EVA Analyysi

Suomalaisten hallitustoiveet jakaantuvat kahtia. EVA Analyysin Sittenkin blokkivaalit on kirjoittanut toimituspäällikkö Sami Metelinen.

Lataa

Download: Verojen kirja -EVA Fakta
Verojen kirja -EVA Fakta

Verojen kirja kertoo, miten nimelliset veroprosentit ja todelliset veroasteet ovat kehittyneet vuodesta 1975. Aikasarjat on koonnut Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkija Hannu Kaseva.

Lataa

Download: Kenelle verot kuuluvat -EVA Raportti
Kenelle verot kuuluvat -EVA Raportti

Näin Suomi menestyy maiden välisessä kilpailussa. EVA Raportin Kenelle verot kuuluvat ovat kirjoittaneet johtaja Virpi Pasanen ja veroasiantuntija Ella Lammi.

Lataa

Download: Huolettomien hallitus -EVA Analyysi
Huolettomien hallitus -EVA Analyysi

Äänestäjät avaisivat julkisen talouden rahahanat, mutta eivät ole valmiita veronkiristyksiin. EVA Analyysin Huolettomien hallitus on kirjoittanut tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto.

Lataa

Download: Kiusallinen kumppani -EVA Arvio
Kiusallinen kumppani -EVA Arvio

Vaihtoehto nationalistipuolueiden sitouttamiseksi vastuuseen on kunnallishallitus. EVA Arvion Kiusallinen kumppani on kirjoittanut toimituspäällikkö Sami Metelinen.

Lataa

Download: Keinot kateissa -EVA Analyysi
Keinot kateissa -EVA Analyysi

Hallituksen yhtälö ei ratkea ilman uutta kilpailukykysopimusta. EVA Analyysin Keinot kateissa ovat kirjoittaneet Aki Kangasharju, Emilia Kullas, Ilkka Haavisto, Heini Larros ja Sami Metelinen.

Lataa

Download: Krooninen potilas -EVA Analyysi
Krooninen potilas -EVA Analyysi

Työmarkkinat ja verotus ovat yhä Suomen kilpailukyvyn rasite. EVA Analyysin Krooninen potilas ovat kirjoittaneet Ilkka Haavisto, Emilia Kullas ja Mika Pajarinen.

Lataa

Download: Elämänmuutoksen empijät -EVA Analyysi
Elämänmuutoksen empijät -EVA Analyysi

Suomalainen on valmis ilmastotoimiin, kunhan naapurikin on. EVA Analyysin Elämänmuutoksen empijät on kirjoittanut EVAn toimituspäällikkö Sami Metelinen.

Lataa

Download: Jäähyväiset perustulolle -EVA Analyysi
Jäähyväiset perustulolle -EVA Analyysi

Suomalaisten mielestä sosiaaliturvan pitää perustua tarpeeseen. EVA Analyysin Jäähyväiset perustulolle on kirjoittanut EVAn tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto.

Lataa

Download: Jakopolitiikan paluu -EVA Arvio
Jakopolitiikan paluu -EVA Arvio

Hallituksen menoautomaatti paisuttaa julkista sektoria. EVA Arvion Jakopolitiikan paluu ovat kirjoittaneet EVAn johtaja Emilia Kullas ja EVAn toimituspäällikkö Sami Metelinen.

Lataa

Download: Vapaus, vakaus ja vauraus -EVA Analyysi
Vapaus, vakaus ja vauraus -EVA Analyysi

Mitä EU-jäsenyys merkitsee nykysuomalaisille? Vapaus, vakaus ja vauraus -EVA Analyysin on kirjoittanut tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto.

Lataa

Download: Asuntoja ahkerille -EVA Analyysi
Asuntoja ahkerille -EVA Analyysi

Näin varmistetaan kotien riittävyys työn perässä muuttaville. Asuntoja ahkerille EVA Analyysin on kirjoittanut ekonomisti Roger Wessman.

Lataa

Download: Rahan takia -EVA Analyysi
Rahan takia -EVA Analyysi

Työ merkitsee suomalaisille ensisijaisesti ansioita. EVA Analyysin Rahan takia on kirjoittanut EVAn tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto.

Lataa

Download: Paremman palkan perässä -EVA Analyysi
Paremman palkan perässä -EVA Analyysi

Työpaikkakohtainen sopiminen pelottaa ja houkuttaa. EVA Analyysin Paremman palkan perässä on kirjoittanut toimituspäällikkö Sami Metelinen.

Lataa

Download: Rajansa lakollakin -EVA Arvio
Rajansa lakollakin -EVA Arvio

Rajaton työtaisteluoikeus jakaa suomalaisten mielipiteitä. EVA Arvion Rajansa lakollakin ovat kirjoittaneet tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto ja toimituspäällikkö Sami Metelinen.

Lataa