Sata ihmistä pohtimassa kohtaanto-ongelmaa

Onko täällä muita työttömiä? Miten tutkija ratkaisisi työmarkkinoiden kohtaanto-ongelman? Miten huolehtia siitä, että koulutetut eivät katoa Suomesta? Tässä muutama esimerkki yleisön kysymyksistä EVA Virkku -tilaisuudessa, jossa keskusteltiin työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmasta.

On EVA Virkun aika.  Virkussa keskustelemassa Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen (kuvassa vasemmalla), työministeri Timo Harakka (kuvassa toinen vasemmalta) ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Antti Kauhanen. Keskustelun vetää EVAn johtaja Emilia Kullas. Keskustelu on kuultavissa podcastina tästä.

Asianajotoimisto Bird & Birdin osakkaalle Ella Mikkolalle EVAn tilaisuudet ovat tuttuja.  Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Antti Kauhanen on kirjoittanut EVAlle myös julkaisuja, muun muassa suomalaisten työajoista. Lukemaan tästä.

HEO:sta saapui tilaisuuteen opiskelijaryhmä.

Työntekijäpula on kasvun tulppa. Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen kertoo, että esimerkiksi konepajateollisuudella on vaikeaa löytää metallialan osaajia.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Elina Pylkkänen. Antti Palola haluaisi käyttää työperäisen maahanmuuton sijaan termiä kansainvälinen rekrytointi.

EVAn ja Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju ja Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich.  Von Gerich esitti keskustelussa yleisökysymyksen: mitkä ovat tutkija Antti Kauhasen mukaan tehokkaimmat työllisyystoimet.

Työministeriä haastateltiin tilaisuuden päätteeksi uutisiin.