Ekonomistikone.fi: Hiilitulleille tukea

62 prosenttia suomalaisekonomisteista katsoo, että EU:n pitäisi asettaa hiilitulli tuonnille maista, joissa päästörajoitteet ovat EU:ta väljempiä, selviää ekonomistikone.fi-sivustolta.

Yksitoista prosenttia taloustieteilijöistä torjuu ajatuksen hiilitulleista. 28 prosenttia vastaajista on epävarmoja tai vailla mielipidettä. Kommenteissaan taloustieteilijät huomauttavat kauppapoliittisista riskeistä ja tullien tason määrittelyn vaikeudesta.

Kommenteissaan taloustieteilijät huomauttavat kauppapoliittisista riskeistä ja tullien tason määrittelyn vaikeudesta.

Ekonomistikone on pysyvä, päivittyvä, akateemiseen asiantuntemukseen nojaava työkalu toimittajien, päättäjien ja taloudesta kiinnostuneiden kansalaisten käyttöön. Marraskuussa 2017 avanneella Ekonomistikone.fi-sivustolla 50 suomalaisekonomistia, muun muassa Bengt Holmström, Markus Jäntti, Marko Terviö ja Matti Pohjola ottaa kantaa ajankohtaisiin talouden kysymyksiin.

Ekonomistikoneeseen tulee säännöllisesti lisää uusia, ajankohtaisia talouden kysymyksiä ja kuka tahansa voi ehdottaa kysymystä Ekonomistikoneeseen. Kysymykset esitetään Suomalaiselle ekonomistipaneelille, joka on riippumaton akateeminen asiantuntijapaneeli. Paneelille esitettävät kysymykset valitsee ekonomistipaneelin raati: Mika Maliranta (pj), Essi Eerola, Markus Jäntti ja Roope Uusitalo.

Ekonomistikone.fi