Apunen/Maliranta: Tyhjää työtä, joutavaa johtamista

SPAM Suojatyöpaikoista purnaavat Apunen/Maliranta pureutuu työpaikkojen teatteriin, joutavaan johtamiseen ja tyhjään tekemiseen. Mistä erottaa turhan työskentelyn ja ideoita sekä uusia yhteyksiä synnyttävän huokoisen työpäivän? Miksi markkinatalous ei ole jo karsinut kaikkea ylimääräistä löysää työnteosta? Etlan tutkimuspäällikkö Antti Kauhanen kertoo, pitääkö Peter-periaate paikkansa.

Käsittelyssä ovat David Graeberin uutuuskirjassa, Bullshit Jobs: A Theory, esittelemät viisi turhanpäiväisen työntekijän kategoriaa; James Lindsayn, Helen Pluckrosen ja Peter Boghossianin tieteellisten lehtien julkaisukynnystä koetellut testi, ja – kyllä – myös Daron Acemoglu mainitaan. Lisäksi keskustellaan Mika Malirannan suhteesta Twitteriin lempeään mutta jämäkkään sävyyn.

Podcastin teemaan liittyvä tweetin mittainen fiksi kuuluu ”Hevonpaskatöiden pyyhkimiseen ei tarvita paperitöitä, vaan yritysten välistä kilpailua ja tehtävien tasalla olevia johtajia.”


Linkkejä jaksossa mainittuihin lisämateriaaleihin:


Mitä mieltä olit jaksosta? Lähetä palautetta Selvästi parempi Apunen & Maliranta -podcastista: palaute@eva.fi