Apunen/Maliranta: Heimojen sota ja avoimuuden sivuvaikutukset

Kun nobelisti Bengt Holmström sanoi Helsingin Sanomissa, ettei avoimuus ole aina hyväksi, reaktio oli välitön: ekonomistit ja muut yhteiskuntatieteilijät kokosivat joukkonsa ja Twitter hehkui punaisena, kun akateeminen jalkaväki puolusti omaa heimoaan.

Syksyn ensimmäisessä SPAM Apunen/Maliranta -podcastissa pohditaan, mitä voisimme tehdä keskustelun parantamiseksi – ja mitä Holmström oikeastaan lausunnollaan tarkoitti? Kommentoimassa professori Markus Jäntti.

Lisäksi tarkasteluun otetaan Suomessa äskettäin vierailleiden yrittäjä-miljardööri Mark Cubanin, News Corporation toimitusjohtaja Robert Thomsonin ja Google-ekonomisti Hal Varianin herättämiä ajatuksia.

Matti Apusen tweetin mittainen fiksi on tällä kertaa ”Luottamus syntyy terveestä epävarmuuden mahdollisuudesta. Aina, kun lausut jostain asiasta käsityksesi asteikolla 1-10, kerro samalla varmuutesi asiasta samalla asteikolla.


Jaksossa mainittuja linkkejä:


Mitä mieltä olit jaksosta? Lähetä palautetta SPAM Sorkittavana politiikka Apunen/Maliranta -podcastista: palaute@eva.fi