Apunen/Maliranta: Rikkovatko teknojätit kapitalismin?

Teknoyritykset ovat kasvaneet mammuteiksi. Niillä on rahaa ja valtaa – ja ne pystyvät halutessaan vaikuttamaan kaikkien elämään. Voivatko Googlen, Amazonin, Facebookin ja Applen kaltaiset yhtiöt kasvaa niin suuriksi, että ne rikkovat kapitalismin? Selvästi parempi Apunen/Maliranta -podcast pureutuu teknologiajättien valtaan ja vaikutuksiin.

Jaksossa kuullaan S-ryhmän kaupallisen johtajan Ilkka Alarodun kommentti Amazonin vaikutuksesta suomalaiseen vähittäiskauppaan ja ajankohtaisosiossa punnitaan irtisanomissuojan keventämisen seurauksia. Acemoglu-hetkessä hiljennytään Think Progressissa julkaistun haastattelun äärelle.

Podcastin teemaan liittyvä tweetin mittainen fiksi kuuluu ”Ei paapota pieniä yrityksiä, ei alistuta suurille, eikä jätetä pelikenttää keskinkertaisille keskisuurille. Reilu kilpailu vallitkoon.”


Jaksossa mainittuja linkkejä:


Mitä mieltä olit jaksosta? Lähetä palautetta Selvästi parempi Apunen & Maliranta -podcastista: palaute@eva.fi