EVA sijalla 102 kansainvälisellä ajatushautomo­listalla

Global Go To Think Tank Index Report listaa vuosittain maailman ajatushautomot. Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on Top Think Tanks in Western Europe -listalla sijalla 102. Sijoitus pysyi samana kuin viime vuonna.

Global Go To Think Tank Index Report on University of Pennsylvanian Think Tanks and Civil Societies Programin vuosittain tuottama ajatushautomolistaus. Se listaa maailman think tankeja eri kategorioissa.

EVA on huomioitu tammikuussa 2021 julkaistussa raportissa kolmella listalla. Top Think Tanks in Western Europe -listalla se on sijalla 102, Top International Economics Policy Think Tanks sijalla 57 ja Top International Development Policy Think Tanks sijalla 104. EVAn sijoitus viimeksi mainitulla listalla koheni sijoista 106.

Global Go To Think Tank Index Reportin mukaan maailmassa on 11 175 think tankia, joista Euroopassa 2 932.

Muista suomalaisista toimijoista TTCSP:n listoilla ovat muun muassa tutkimuslaitokset Ulkopoliittinen instituutti (esimerkiksi Top Think Tanks in Western Europe sijalla 38.) ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos.

Pennsylvanian yliopiston Global Go To Think Tank Index Report listaa vuosittain maailman ajatushautomot.

Global Go To Think Tank Index Reportin mukaan maailmassa on 11 175 think tankia, joista Euroopassa 2 932. Maailman eniten think tankeja on Yhdysvalloissa (2 203), sitten Kiinassa ja Intiassa. Pohjoismaista eniten think tankeja on Ruotsissa (101). Think tankien määrä näyttää lisääntyneen vuodessa merkittävästi, sillä vuotta aiemmin think tankeja rekisteröitiin maailmassa 8 248.

Yhdysvaltalainen Brookings Institution sai Think Tank of the Year, Top Think Tank in the World – Center of Excellence for 2017-2020 -tunnustuksen.

Think tank -raportteja on tehty yli kymmenen vuotta. Uusimpaan raporttiin pääsee tästä.