EVA sijalla 102 kansainvälisellä ajatushautomo­listalla

Global Go To Think Tank Index Report listaa vuosittain maailman ajatushautomot. Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on Top Think Tanks in Western Europe -listalla sijalla 102. Sijoitus pysyi samana kuin viime vuonna.

Global Go To Think Tank Index Report on University of Pennsylvanian Think Tanks and Civil Societies Programin vuosittain tuottama ajatushautomolistaus. Se listaa maailman think tankeja eri kategorioissa.

EVA on huomioitu tammikuussa 2020 julkaistussa raportissa kolmella listalla. Top Think Tanks in Western Europe -listalla se on sijalla 102, Top International Development Policy Think Tanks sijalla 106 ja Top International Economics Policy Think Tanks sijalla 57. EVAn sijoitus kahdella viimeksi mainitulla listalla koheni sijoista 107 ja 59.

Maailmassa on 8 248 think tankia, joista Euroopassa 2 219.

Muista suomalaisista toimijoista TTCSP:n listoilla ovat muun muassa tutkimuslaitokset Ulkopoliittinen instituutti (esimerkiksi Top Think Tanks in Western Europe sijalla 38.) ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos.

Global Go To Think Tank Index Reportin mukaan maailmassa on 8 248 think tankia, joista Euroopassa 2 219. Maailman eniten think tankeja on Yhdysvalloissa (1 871), sitten Intiassa ja Kiinassa. Pohjoismaista eniten think tankeja on Ruotsissa (90).

Think tank -raportteja on tehty yli kymmenen vuotta. Uusimpaan raporttiin pääsee tästä.