EVA sijalla 102 kansainvälisellä ajatushautomo­listalla

Global Go To Think Tank Index Report listaa vuosittain maailman ajatushautomot. Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on Top Think Tanks in Western Europe -listalla sijalla 102.

Global Go To Think Tank Index Report on University of Pennsylvanian Think Tanks and Civil Societies Programin vuosittain tuottama ajatushautomolistaus. Se listaa maailman think tankeja eri kategorioissa.

EVA on huomioitu tammikuussa 2019 julkaistussa raportissa kolmella listalla. Top Think Tanks in Western Europe -listalla se on sijalla 102, Top International Development Policy Think Tanks sijalla 107 ja Top International Economics Policy Think Tanks sijalla 59. EVA on ko. listoilla ainoana suomalaisena ajatushautomona.

Global Go To Think Tank Index Reportin mukaan Euroopassa on 2 219 think tankia.

Muista suomalaisista toimijoista TTCSP:n listoilla ovat muun muassa tutkimuslaitokset Ulkopoliittinen instituutti (esimerkiksi Top Think Tanks in Western Europe sijalla 38.) ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos.

Global Go To Think Tank Index Reportin mukaan Euroopassa on 2 219 think tankia. Maailman eniten think tankeja on Yhdysvalloissa (1 871).

Brookings Institution oli listauksessa Think Tank of the Year – Top Think tank in the World. Listauksia on tehty yli kymmenen vuotta.

Julkaisu luettavissa tästä: https://repository.upenn.edu/think_tanks/16/