Paneeli sanoo: Kyllä kansankapitalismille! – Musiikkitalossa keskusteltiin sijoittamisesta ja säästämisestä

Lue EVA Artikkeli tästä

Download: Ryysyistä rikkauksiin -EVA Artikkeli
Ryysyistä rikkauksiin -EVA Artikkeli

Suomi ei tarvitse vappusatasia vaan enemmän kansankapitalismia. EVA Artikkelin Ryysyistä rikkauksiin ovat kirjoittaneet EVAn johtaja Emilia Kullas ja taloustoimittaja Annukka Oksanen.

Lataa

Ruotsalainen, norjalainen ja tanskalainen sijoittivat, entä suomalainen? Musiikkitalossa keskusteltiin kansankapitalismista EVA Artikkelin Ryysyistä rikkauksiin julkistamistilaisuudessa.

Taloustoimittaja Annukka Oksanen vertailee EVA Artikkelissa Ryysyistä rikkauksiin sijoitussäästötilejä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Suomi sai sijoitussäästötilin vertailumaista viimeisenä. Artikkelin toinen kirjoittaja on EVAn johtaja Emilia Kullas.

Koko paneeli kannustaa kaikkia, joilla on mahdollisuus, sijoittamaan ja osakesäästämään. SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta sanoo pitävänsä sijoittamista ja vaurastumista hyvin myönteisenä asiana, mutta suhtautuu skeptisesti sijoitussäästötilien kaltaisiin poikkeuksiin verotuksessa.

Tapasin ihmisen, jolla oli pienempi palkka ja vähemmän koulutusta kuin minulla ja hän sijoitti osakkeisiin. Se rohkaisi, että ehkä minäkin pystyn, kertoo sijoitusbloggari ja kaupunginvaltuutettu Jasmin Hamid oman sijoittamisensa aloittamisesta.

Verkkouutisten ja Nykypäivän päätoimittaja Alberto Claramunt.

Alma Talentin pörssitoimituksen toimituspäällikkö Ninni Myllyoja ja Nordnetin maajohtaja Suvi Tuppurainen. Keskustelutilaisuuden paneelissa Suvi Tuppurainen kertoi, että vastuullisuus on suomalaisille sijoittajille tärkeää. Tutkimuksen mukaan peräti 61 prosenttia pitää vastuullisuutta tärkeänä.

Joukko SYK:n Trading Clubin ja talouden opiskelijoita seurasi tilaisuutta.

Stora Enson johtaja Elina Seppälä (kuvassa oikealla) twiittasi tilaisuudessa muun muassa seuraavaa: ”Mielenkiintoinen kommentti kansankapitalismi-tilaisuudessa: piensijoittajalla voi olla somessa iso seuraajamäärä. Tuo ison vaikuttavuuden, vaikka olisi vähemmän osakkeita, kuin esim. institutionaalisella sijoittajalla”. Kuvassa vasemmalla Mandatum Lifen Niina Riihelä.

Kuvat: Karoliina Paavilainen / EVA