Suomalaisen teollisuuden johtamismenetelmät ovat eurooppalaista huippua

Lue EVA Analyysi tästä

Download: Johtajan jäljillä -EVA Analyysi
Johtajan jäljillä -EVA Analyysi

Kansainvälinen vertailu osoittaa, että suomalainen johtaminen on huipputasoa. EVA Analyysissa Johtajan jäljillä (2017) Matti Apunen haastattelee Mika Malirantaa. Analyysi perustuu Mika Malirannan ja Roope Ohlsbomin tutkimukseen Johtamiskäytäntöjen laatu Suomen tehdasteollisuuden toimipaikoilla (2017).

Lataa

Suomalaisen teollisuuden johtamismenetelmät ovat lähellä Yhdysvaltain tasoa. Parasta johtamisen laatu on tuotannon ja toiminnan seuraamisessa, heikkoudet taas liittyvät kannusteiden käyttöön ja tavoitteiden asettamiseen, käy ilmi EVA Analyysista Johtajan jäljillä (2017). Analyysi perustuu Mika Malirannan ja Roope Ohlsbomin tutkimukseen Johtamiskäytäntöjen laatu Suomen tehdasteollisuuden toimipaikoilla (2017).

Lisää aiheesta myös Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen 23.9.2019 julkaistusta tutkimuksesta Management Practises in Finnish Manufacturing Establishments: Evidence from FMOP

.