Miten Suomi menestyy verokilpailussa? Yritysjohtajat keskustelivat Kansallissalissa

Lue EVA Raportti tästä

Download: Kenelle verot kuuluvat -EVA Raportti
Kenelle verot kuuluvat -EVA Raportti

Näin Suomi menestyy maiden välisessä kilpailussa. EVA Raportin Kenelle verot kuuluvat ovat kirjoittaneet johtaja Virpi Pasanen ja veroasiantuntija Ella Lammi.

Lataa

Miten Suomi menestyy maiden välisessä kilpailussa veroista? Tästä keskusteltiin Kansallissalissa EVA Raportin Kenelle verot kuuluvat julkaisutilaisuudessa.

Valtioiden välillä käydään kiihtyvää kilpailua siitä, kenelle kuuluu oikeus verottaa yritysten toimintaa. Suomella on hyvät edellytykset menestyä tässä kilvassa, jos pidämme huolta oman verojärjestelmämme kilpailukyvystä, teemme yhteistyötä muiden valtioden kanssa ja vältämme kansainvälistyvän yritysverotuksen pahimmat karikot, alustaa Kenelle verot kuuluvat -EVA Raportin toinen kirjoittaja, johtaja Virpi Pasanen.

EVA Raportin Kenelle verot kuuluvat tekoa on tukenut yritysten verojohtajista koostuva asiantuntijaryhmä. Ryhmästä kuvassa Fiskarsin Vice President Global Tax Titta Heikkinen, Nokian Tax Director Timo Ohvo ja Koneen Senior Vice President Corporate Taxes Nina Leväjärvi. Taustalla raportin toinen kirjoittaja Ella Lammi.

Kaksinkertainen verotus on saatava loppumaan, toteaa Koneen Nina Leväjärvi. Erityisesti ohjelmistoissa on riski kaksinkertaiseen verotukseen.

Aggresssiivista verosuunnittelua hillitseviä toimia on tehty runsaasti, ja olisi hyvä pysähtyä arvioimaan jo tehtyjen toimien vaikuttavuutta, toteaa puheenvuorossaan Fiskarsin Vice President Global Tax Titta Heikkinen.

Suomi ei halua hyväksyä sopimuksia, jotka ovat Suomelle huonoja – verosopimusneuvotteluihin on riittävät resurssit, toteaa valtiovarainministeriön vero-osaston ylijohtaja Terhi Järvikare puheenvuorossaan. Kuvassa vasemmalta EVAn ja Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju ja EVAn tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto.