Ekonomistikone.fi: 80 prosentin työllisyysastetta kannattaa tavoitella

67 prosenttia suomalaisekonomisteista katsoo, että Suomessa olisi järkevää tavoitella 80 prosentin työllisyysastetta, selviää ekonomistikone.fi-sivustolta.

Eri mieltä on 16 prosenttia vastaajista ja 18 prosenttia on epävarmoja tai vailla mielipidettä. Moni tavoitetta järkevänä pitävä taloustieteilijä epäili kuitenkin sen realistisuutta.

Moni tavoitetta järkevänä pitävä taloustieteilijä epäili kuitenkin sen realistisuutta.

Ekonomistikone on pysyvä, päivittyvä, akateemiseen asiantuntemukseen nojaava työkalu toimittajien, päättäjien ja taloudesta kiinnostuneiden kansalaisten käyttöön. Marraskuussa 2017 avanneella Ekonomistikone.fi-sivustolla 50 suomalaisekonomistia, muun muassa Bengt Holmström, Markus Jäntti, Marko Terviö ja Matti Pohjola ottaa kantaa ajankohtaisiin talouden kysymyksiin.

Ekonomistikoneeseen tulee säännöllisesti lisää uusia, ajankohtaisia talouden kysymyksiä ja kuka tahansa voi ehdottaa kysymystä Ekonomistikoneeseen. Kysymykset esitetään Suomalaiselle ekonomistipaneelille, joka on riippumaton akateeminen asiantuntijapaneeli. Paneelille esitettävät kysymykset valitsee ekonomistipaneelin raati: Mika Maliranta (pj), Essi Eerola, Markus Jäntti ja Roope Uusitalo.