Apunen/Maliranta Special w/ Ilkka Paananen: Kilpailukyvyn puuttuva lenkki

Mitä ohjelmoijapula oikeasti tarkoittaa Suomelle? Miksi koodarit ovat Suomelle supertärkeitä? Ja miten on mahdollista, että ohjelmointialalle ei riitä tekijöitä? Tätä aihetta pohtimaan studioon saapuu Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen, joka yhdessä Matti Apusen ja Mika Malirannan kanssa maalaa tarkan kuvan siitä, mikä ongelman suuruus on ja millaisia keinoja Suomella on käytettävissään.

Sana-Finlandia-osiossa julistetaan yleisökilpailu: mikä on vuoden törkeimmin kohdeltu sana? Kysymys on siis sanasta, jota käytetään tarkoituksella hyväksi; sanasta joka on täyttä stiiknafuuliaa; sanasta joka on omittu yleisestä käytöstä yhden ryhmän tarkoituksiin. Ehdotuksia kuullaan osoitteessa palaute@eva.fi ja parhaat palkitaan satumaisilla palkinnoilla.

Lisäksi kuullaan, millainen keskustelu ekonomistipiireissä syntyi Etlan tuoreesta tutkimuksesta, jossa käsiteltiin kiky-sopimuksen vaikutusta työpaikkojen määrän lisääntymiseen.


Linkkejä eli näistä puhuttiin jaksossa:


Mitä mieltä olit jaksosta? Lähetä palautetta Selvästi parempi Apunen & Maliranta -podcastista: palaute@eva.fi