Ekonomistikone.fi: Valitusoikeuden rajoittaminen maankäyttöasioissa jakaa ekonomistien mielipiteet

46 prosenttia ekonomisteista on epävarma tai vailla mielipidettä siitä, tulisiko valitusoikeutta maankäyttöä koskevissa asioissa rajoittaa. 38 prosenttia on valitusoikeuden rajoittamisen kannalla selviää Ekonomistikone.fi-sivustolta.

Valitusoikeuden rajoittaminen maankäyttöasioissa jakaa taloustieteilijöiden mielipiteet: 38 prosenttia kannattaa, 23 prosenttia ei osaa sanoa, 23 prosenttia on vailla mielipidettä ja 18 prosenttia vastustaa. Ekonomistikone.fi-sivustolla julkaistiin tänään taloustieteilijöiden vastaukset kysymykseen ”Valitusoikeutta maankäyttöasioissa tulisi rajoittaa”.

38 prosenttia kannattaa, 23 prosenttia ei osaa sanoa, 23 prosenttia on vailla mielipidettä ja 18 prosenttia vastustaa.

Ekonomistikone on pysyvä, päivittyvä, akateemiseen asiantuntemukseen nojaava työkalu toimittajien, päättäjien ja taloudesta kiinnostuneiden kansalaisten käyttöön. Marraskuussa 2017 avanneella Ekonomistikone.fi-sivustolla 50 suomalaisekonomistia, muun muassa Bengt Holmström, Markus Jäntti, Marko Terviö ja Matti Pohjola ottaa kantaa ajankohtaisiin talouden kysymyksiin.

Ekonomistikoneeseen tulee säännöllisesti lisää uusia, ajankohtaisia talouden kysymyksiä ja kuka tahansa voi ehdottaa kysymystä Ekonomistikoneeseen. Kysymykset esitetään Suomalaiselle ekonomistipaneelille, joka on riippumaton akateeminen asiantuntijapaneeli. Paneelille esitettävät kysymykset valitsee ekonomistipaneelin raati: Mika Maliranta (pj), Essi Eerola, Markus Jäntti ja Roope Uusitalo.

Ekonomistikone.fi