Ekonomistikone.fi: Kiky-sopimus parantanut Suomen kustannuskilpailukykyä merkittävästi

Kilpailukykysopimus on parantanut merkittävästi Suomen kustannuskilpailukykyä, toteaa 63 prosenttia taloustieteilijöistä Ekonomistikone.fi-sivustolla.

63 prosenttia taloustieteilijöistä katsoo, että kilpailukykysopimus on parantanut merkittävästi Suomen kustannuskilpailukykyä. Kuusi prosenttia vastaajista on eri mieltä.

48 prosentin mukaan kilpailukykysopimus on selvästi tukenut Suomen talouskasvua, 40 prosenttia on vailla mielipidettä tai epävarma. 13 prosenttia on eri mieltä. Perusteluissa ekonomistit muun muassa toteavat arvioinnin (selvästi tukenut talouskasvua) olevan vaikeaa, koska myös muut tekijät ovat vaikuttaneet talouskavuun.

48 prosentin mukaan kilpailukykysopimus on selvästi tukenut Suomen talouskasvua, 40 prosenttia on vailla mielipidettä tai epävarma.

Ekonomistikone on pysyvä, päivittyvä, akateemiseen asiantuntemukseen nojaava työkalu toimittajien, päättäjien ja taloudesta kiinnostuneiden kansalaisten käyttöön. Marraskuussa 2017 avanneella Ekonomistikone.fi-sivustolla 50 suomalaisekonomistia, muun muassa Bengt Holmström, Markus Jäntti, Marko Terviö ja Matti Pohjola ottaa kantaa ajankohtaisiin talouden kysymyksiin.

Ekonomistikoneeseen tulee säännöllisesti lisää uusia, ajankohtaisia talouden kysymyksiä ja kuka tahansa voi ehdottaa kysymystä Ekonomistikoneeseen. Kysymykset esitetään Suomalaiselle ekonomistipaneelille, joka on riippumaton akateeminen asiantuntijapaneeli. Paneelille esitettävät kysymykset valitsee ekonomistipaneelin raati: Mika Maliranta (pj), Essi Eerola, Markus Jäntti ja Roope Uusitalo.

Ekonomistikone.fi