Ekonomistikone.fi: Ekonomistit poistaisivat ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan

Ulkomaisen työvoiman tarveharkinta tulisi poistaa, sanoo 79 prosenttia taloustieteilijöistä Ekonomistikone.fi-sivustolla.

Ulkomaisen työvoiman, eli EU- ja Eta-alueen ulkopuolisen työvoiman, tarveharkinnan poistaminen saa taloustieteilijöiltä selvän tuen. Vain kuusi prosenttia ekonomisteista on eri mieltä Ulkomaisen työvoiman ns. tarveharkinta tulisi poistaa -väitteen kanssa. Viisitoista prosenttia on epävarma tai vailla mielipidettä.

Vain kuusi prosenttia ekonomisteista on eri mieltä Ulkomaisen työvoiman ns. tarveharkinta tulisi poistaa -väitteen kanssa.

Ekonomistikone on pysyvä, päivittyvä, akateemiseen asiantuntemukseen nojaava työkalu toimittajien, päättäjien ja taloudesta kiinnostuneiden kansalaisten käyttöön. Marraskuussa 2017 avanneella Ekonomistikone.fi-sivustolla 50 suomalaisekonomistia, muun muassa Bengt Holmström, Markus Jäntti, Marko Terviö ja Matti Pohjola ottaa kantaa ajankohtaisiin talouden kysymyksiin.

Ekonomistikoneeseen tulee säännöllisesti lisää uusia, ajankohtaisia talouden kysymyksiä ja kuka tahansa voi ehdottaa kysymystä Ekonomistikoneeseen. Kysymykset esitetään Suomalaiselle ekonomistipaneelille, joka on riippumaton akateeminen asiantuntijapaneeli. Paneelille esitettävät kysymykset valitsee ekonomistipaneelin raati: Mika Maliranta (pj), Essi Eerola, Markus Jäntti ja Roope Uusitalo.

Ekonomistikone.fi