Tässä podcast-suosikit – Apunen/Maliranta-äänestyksen tulos

Selvästi paremman Apunen/Maliranta-podcastin kevään jaksoista äänestettiin selvästi paras. Tässä kuuntelijoiden suosikit.

1. Korkeakoulu on nuorten aikuisten päiväkoti

Apunen/Maliranta-podcastin kevätkauden viidennessä jaksossa pöyhitään koulutuspolitiikan ydinväitteet perinpohjaisesti läpi. Käsittelyyn pääsevät niin pääsykokeet, valmennuskurssit ja ylioppilaskirjoitukset kuin lukukausimaksut ja korkeakoulujen aloituspaikat. Mistä työkalut, joilla nuoret pääsevät nopeammin korkeakouluun? Miten opiskelijat saadaan valmistumaan nopeammin? Miten huolehditaan, että korkeakouluista valmistuu sopiva määrä opiskelijoita työmarkkinoille? Entä mitä tarkoitetaan geneerisillä valmiuksilla?

2. Rakkaus kaiken voittaa

Apunen/Maliranta-podcastin kevätkauden kymmenes ja viimeinen jakso pohtii taloustieteen, rationaalisen ihmisen ja rakkauden suhdetta. Jaksossa selvitetään, ovatko taloustieteilijät parisuhdemarkkinoiden asiantuntijoita vai onko todellisuudessa viisainta luottaa omaan intuitioon.

3. Ikä tappaa luovuuden, mutta lisää onnellisuutta

Milloin ihminen on parhaimmillaan? Milloin onnellisimmillaan? Milloin luovimmillaan? Milloin tiedämme eniten kirjaimista, milloin numeroista, nimistä tai shakin peluusta? Apunen/Maliranta -podcastin kevätkauden seitsemännessä jaksossa keskustellaan ikääntymisestä ja onnellisuudesta.

P.s. Otsikon linkistä pääset kuuntelemaan podcastin.