Apunen/Maliranta: Ikä tappaa luovuuden, mutta lisää onnellisuutta

Milloin ihminen on parhaimmillaan? Milloin onnellisimmillaan? Milloin luovimmillaan? Milloin tiedämme eniten kirjaimista, milloin numeroista, nimistä tai shakin peluusta? Apunen/Maliranta -podcastin seitsemännessä jaksossa keskustellaan ikääntymisestä ja onnellisuudesta.

Mika Maliranta paljastaa, miten ikääntyminen näkyy taloustieteessä. Miten paljon perheellisyys, avio- ja avoliitot lisäävät ihmisen onnellisuutta ja tuottavuutta? Samalla kuullaan, mitä mieltä Daron Acemoglu on iästä ja tuottavuudesta.

Jakson aluksi kuullaan Apusen ja Malirannan ajatuksia hallituksen kehysriihen päätöksistä sekä Juho Saaren eriarvoisuusraportista. Samalla keskustellaan, miksi eriarvoisuutta on niin vaikea määritellä ja paljastetaan, mitä tekemistä lotolla ja eriarvoisuudella on keskenään.

Lopuksi ohjelman tuorein osio, jossa hämmentäviä urheilutapahtumia selitetään taloustieteen avulla.

Mika Malirannan tweetin mittainen fiksi on tällä kertaa ”Ikääntyminen on onnellista luovimista ja taiteilua, ei yhä luovempaa taidetta tai parempaa tutkimusta – valitettavasti.”

Mitä mieltä jaksosta? Anna palautetta SPAM Selvästi Parempi Apunen/Maliranta -podcastista: palaute@eva.fi