Apunen/Maliranta: Pelejä kotona, Lähi-idässä ja Suomen Pankissa

Miten taloustiede edistää teini-ikäisen tahtoa siivota huoneensa? Saavuttavatko Israel ja Palestiina koskaan rauhan? Entä oliko Mauno Koivisto viisaampi kuin taloustieteen akateemikot?

Vastaus kysymyksiin löytyy peliteoriasta, jonka pariin Apunen/Maliranta-podcastin yhdeksäs jakso sukeltaa. Jaksossa selviää, miten peliteoria toimii taloustieteen osa-alueena ja miten sitä voidaan soveltaa lastenkasvatuksessa, kansainvälisessä politiikassa ja talouspolitiikassa. Onko tärkeintä pelata harkittua shakkia vai bluffata kuin pokerissa?

Uutissähkeinä kuullaan päivitys edellisen jakson identiteettipolitiikka-aiheeseen sekä tieto EVAn 29.5. ilmestyvästä Fakta-sarjan julkaisusta Me olemme keskiluokka ja siihen liittyvästä analyysista Vankistuva keskiluokka.

Lopuksi Apunen ja Maliranta pohtivat jalkapallon rangaistuspotkukilpailun peliteoriaa. Jos Mestarien liigan finaalissa saa mahdollisuuden laukoa pilkulta, mihin kulmaan silloin kannattaa vetää?

Mitä mieltä jaksosta? Anna palautetta SPAM Selvästi Parempi Apunen/Maliranta -podcastista: palaute@eva.fi