Apunen/Maliranta: Verisiä loukkauksia ja latteita pahoitteluja

Kuka voi loukkaantua ja kenen puolesta? Olisiko ihmiskunta kehittynyt tähän ilman kulttuurista omimista? Onko politiikka luisumassa kohti identiteettitaisteluiden tannerta?

Apunen/Maliranta -podcastin kahdeksannessa jaksossa kysytään, mikä on kulttuurisen omimisen ja identiteetin rooli nykymaailmassa. Täytyykö jokaisessa päätöksessä ja sanavalinnassa kysyä, loukkaantuuko joku? Ovatko anteeksipyynnöt kokeneet inflaation? Voidaanko hyvää talouspolitiikkaa tehdä, jos kaikkia ryhmiä täytyy kohdella joka tilanteessa tasapuolisesti? Entä miksi Jordan Peterson on niin suosittu?

Jaksossa käsitellään myös vapun yhteydessä kuultuja poliittisia avauksia, todistetaan Matti Apusen kehut Erkki Tuomiojalle ja puolustetaan Mika Malirannan suulla kansanedustajien sopeutumiseläkkeitä.

Lopuksi kuullaan Apusen ja Malirannan vastaukset yleisönosastokysymyksiin jalkapallosta ja maakunnista. Lisäksi kaksikko lupaa jakaa Acemoglu-paitoja parhaiten podcastia kommentoiville ja loukkaaville.