Suomen Yhdysvallat -raportin julkistus ja aluevaalitentti – Katso tallenne tästä

Millainen on liittovaltio-Suomi? Esittelemme webinaarissa Suomen Yhdysvallat -raportin. Esittelyn jälkeen puolueiden puheenjohtajat kohtaavat aluevaalitentissämme.

Mikä selittää Sveitsin korkeaa elintasoa, hyvässä kunnossa olevia teitä ja alhaista veroastetta? Keskeinen tekijä on julkisen päätösvallan hajauttaminen mahdollisimman lähelle ihmistä: kuntiin ja kantoneihin. Ne kilpailevat keskenään verotuksessa ja julkisten palveluiden laadussa veronmaksajista ja yritysten sijoittumisesta. Mitä jos Suomessa otettaisiin alueuudistuksen yhteydessä käyttöön Sveitsin menestysreseptin parhaita ainesosia?

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn webinaarissa esittelemme Suomen Yhdysvallat. EVAn uutta aluemallia esittelevät EVAn tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto ja vieraileva tutkija Natanael Rother. Esittelyn jälkeen EVAn johtaja Emilia Kullas ja toimituspäällikkö Sami Metelinen vetävät puolueiden puheenjohtajien aluevaalitentin. Tentattavina ovat Thomas Blomqvist (rkp), Markus Lohi (kesk.), Niina Malm (sdp), Leena Meri (ps), Petteri Orpo (kok.), Jussi Saramo (vas.) ja Iiris Suomela (vihr.).

Julkaisemme tilaisuudessa EVA Raportin Suomen Yhdysvallat.

Ladattavat tiedostot

Download: Suomen Yhdysvallat -EVA Raportti
Suomen Yhdysvallat -EVA Raportti

Näin alueuudistus pitäisi tehdä. Suomen Yhdysvallat -EVA Raportin ovat kirjoittaneet Natanael Rother, Ilkka Haavisto, Gunnar Wetterberg, Jan Erola ja Sami Metelinen.

Lataa