Selvitä EVAn Verokoneesta, kuinka paljon todella maksat veroja 2022 – palkansaajan tuloverotus kevenee

Kaikkien palkansaajien tuloverotus kevenee, mutta työllistäminen yksityisillä aloilla kallistuu. Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn Verokone on päivitetty vuoden 2022 luvuilla.

Pienituloisen 1 500 euroa kuukaudessa ansaitsevan palkansaajan tuloverotus kevenee 0,10 prosenttiyksikköä. Keskituloisen 3 250 euroa ansaitsevan palkansaajan tuloveroverotus kevenee 0,13 prosenttiyksikköä ja 25 000 euroa kuussa ansaitsevilla 0,18 prosenttiyksikköä. Työllistäminen yksityisillä aloilla sen sijaan kallistuu jo toisena vuonna peräkkäin. Yksityisen sektorin työnantajamaksut nousevat keskimäärin 0,4 prosenttiyksikköä.

Työllistäminen yksityisillä aloilla kallistuu jo toisena vuonna peräkkäin.

EVAn Verokone on nyt päivitetty vuoden 2022 tiedoilla. EVAn Verokone laskee palkansaajan kokonaisveroasteen. Kokonaisveroaste kertoo, mikä prosenttiosuus ansio- ja pääomatuloista menee valtion ja kuntien tuloveroihin, vakuutetun sosiaalivakuutusmaksuihin sekä arvonlisä- ja valmisteveroihin.

Oman kokonaisveroasteensa voi selvittää osoitteessa www.totuusveroistasi.fi.