Selvitä EVAn Verokoneesta, kuinka paljon todella maksat veroja 2021 – palkansaajien tuloverotus kiristyy

Kaikkien palkansaajien tuloverotus kiristyy vuonna 2021. Eniten kiristyy pienipalkkaisten tuloverotus. Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn Verokone on päivitetty vuoden 2021 luvuilla.

Kaikkien palkansaajien tuloverotus kiristyy vuonna 2021. Eniten kiristyy pienipalkkaisten tuloverotus. Pienituloisen 1 250 euroa bruttona kuukaudessa ansaitsevan palkansaajan tuloverotus kiristyy ensi vuonna 0,4 prosenttiyksikköä. Vuosi 2021 katkaisee pitkään jatkuneen pienituloisia suosivan veropolitiikan linjan. Keskituloisen 3 250 euroa ansaitsevan palkansaajan tuloveroaste nousee 0,3 prosenttiyksikköä ja korkeimmilla ansiotasoilla korotus on 0,2 prosenttiyksikköä.

Vuosi 2021 katkaisee pitkään jatkuneen pienituloisia suosivan veropolitiikan linjan.

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn Verokone on päivitetty vuoden 2021 luvuilla. EVAn Verokone laskee palkansaajan kokonaisveroasteen. Kokonaisveroaste kertoo, mikä prosenttiosuus tuloista menee valtion tuloveroihin, kunnallisveroon, arvonlisä- ja valmisteveroihin sekä vakuutetun sosiaalivakuutusmaksuihin.

Oman kokonaisveroasteensa voi selvittää osoitteessa www.totuusveroistasi.fi.