SANNA KURRONEN EVAn EKONOMISTIKSI

Mediamateriaalit

Lataa
Sanna Kurronen

Kuva: Karoliina Paavilainen / EVA

Lataa

Valtiotieteiden tohtori Sanna Kurronen (s. 1982) aloittaa EVAn ekonomistina 25. maaliskuuta. Kurronen on työskennellyt pankkiekonomistina, viimeiset kuusi vuotta Nordeassa makrotalousanalyysin ja valuuttamarkkinoiden parissa. Hänen erityisosaamistaan on muun muassa Suomen talouspolitiikka, rahoitussektorin rooli taloudessa ja Venäjän talous.

”Kurronen ottaa EVAn ekonomistina kantaa ajankohtaisiin talouden kysymyksiin ja vahvistaa EVAn osallistumista talouspoliittiseen keskusteluun”, sanoo EVAn johtaja Emilia Kullas.

”EVAn ekonomistina haluan parantaa suomalaisten ymmärrystä markkinataloudesta ja ehdottaa ratkaisuja kilpailun parantamiseksi. Markkinatalouteen olennaisesti kuuluvasta kilpailusta hyötyvät tavalliset suomalaiset. Markkinataloudesta täytyy pitää huolta, jotta se voi tulevaisuudessakin taata ihmisten hyvinvoinnin”, sanoo Sanna Kurronen.

Kurronen seuraa EVAssa Suomen taloutta ja politiikkaa.

”Suomi ei yksin määrittele kilpailukykyään, vaan se syntyy aina suhteessa muihin maihin. Kun maailmantalouden heikkous nyt siirtyy Suomeen, joustavammat työmarkkinat auttaisivat Suomea sopeutumaan. Hallituksen työllisyystavoite karkaa yhä kauemmaksi ja rapauttaa koko hallitusohjelman.”

Lisätiedot:

johtaja Emilia Kullas, emilia.kullas@eva.fi tai +358 40 342 44 84

ekonomisti Sanna Kurronen, +358 50 589 8886

viestintäpäällikkö Heini Larros, heini.larros@eva.fi tai +358 40 526 9728