Nämä muodostavat 30 prosenttia Suomen tavaraviennistä

Lue EVA Opas tästä

Download: Uuden kansan edustajan käsikirja -EVA Opas
Uuden kansan edustajan käsikirja -EVA Opas

Uuden kansan edustajan käsikirja antaa faktatukea vaalikampanjaan ja demokratian kamareihin. Käsikirjan ovat koonneet Matti Apunen ja Jussi Lähde.

Lataa

Paperi ja pahvi on Suomen tärkein yksittäinen vientiluokka. Sen osuus on 11,5 prosenttia koko bruttoarvoisesta tavaraviennistä. Paperissa ja pahvissa Suomen osuus myös koko maailman viennistä on lähellä 10 prosenttia. Viime vuosina erityisesti moottoriajoneuvojen, paperimassan ja puutavaran osuudet tavaraviennistä ovat kasvaneet. Lisää mielenkiintoista Suomi-tietoa EVA Oppaassa Uuden kansan edustajan käsikirja kappaleessa Faktojen Suomi.

Lähteet: Tilastokeskus, UN Commodity Trade Statistics Database