KANGASHARJU JA KULLAS ETLAN JA EVAN JOHTOON

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla ja Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ovat saaneet uudet johtajat. EVAn johtoon astuu puolestaan Talouselämä-lehden päätoimittaja Emilia Kullas.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen johdossa 11.3.2019 aloittava Aki Kangasharju on väitellyt kauppatieteen tohtoriksi Jyväskylän yliopistossa vuonna 1998 ja hän on toiminut aiemmin mm. Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n ylijohtajana, tutkimusprofessorina ja tutkimusjohtajana vuosina 2001-2012. Nordean tutkimusjohtajana ja pääekonomistina hän on toiminut vuodesta 2012.

Uransa aikana Kangasharju on työskennellyt myös Pellervon taloustutkimuksen PTT:n tutkijana sekä vierailevana professorina yhdysvaltalaisessa Massachusetts Institute of Technologyssa (MIT). Kangasharju seuraa tehtävässään Vesa Vihriälää, joka on johtanut Etlaa vuodesta 2012 lähtien.

EVAn johtoon jälleen tunnettu journalisti

Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVAn johtajaksi on valittu Talouselämä-lehden päätoimittaja Emilia Kullas. Hänet tunnetaan pitkäaikaisena talousjournalistina ja yhteiskunnallisena keskustelijana. Hän on toiminut aiemmin Talouselämä-lehden toimituspäällikkönä ja Sijoituselämä-osiosta vastaavana uutispäällikkönä.

Kullas tunnetaan myös kirjailijana: hän on työnsä ohella kirjoittanut kaksi, erityisesti naisille suunnattua kirjaa sijoittamisesta ja vaurastumisesta. Emilia Kullas seuraa tehtävässään Matti Apusta, joka siirtyi EVAn johtoon Aamulehden päätoimittajan paikalta vuonna 2010.

Etlan ja EVAn hallituksen puheenjohtaja Carl Haglund korostaa, että nyt julkistetut nimitykset vahvistavat Etlan ja EVAn roolia suomalaisessa yhteiskunnassa myös jatkossa.

”Vesa ja Matti kumpikin jättävät tosi suuret saappaat täytettäväksi. Olen kuitenkin iloinen, että olemme onnistuneet rekrytointiprosessissa ja löytäneet kaksi henkilöä, jotka näihin saappaisiin voivat astua. Aki Kangasharju luotsaa jatkossakin Etlassa taloustutkimusta kansantalouden ja elinkeinoelämän kannalta keskeisistä kysymyksistä, tavoitteenamme tuoda vaikuttavaa tietopohjaa Suomessa harjoitettavaan talouspolitikkaan. Emilia Kullas taas tunnettuna talousjournalistina tuo EVAn toimintaan ehkä lisää sävyjä ja talouspoliittista ulottuvuutta”, Haglund toteaa.

Lisätietoja

Aki Kangasharju, p. 050-583 8573.

Emilia Kullas, p. 040-342 4484 (tavoitettavissa ennen klo 13:30).

Hallituksen puheenjohtaja Carl Haglund / Haastattelupyynnöt viestintäjohtaja Tytti Sulanderille: 040-505 1241, tytti.sulander@etla.fi.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA tekee soveltavaa taloustieteellistä tutkimusta Suomen ja elinkeinoelämän kannalta tärkeistä kysymyksistä. Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on ajatuspaja, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä: tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Etla ja EVA ovat yksityisiä, voittoa tavoittelemattomia organisaatioita. Toiminnan taustalla olevat jäsenet ovat Elinkeinoelämän keskusliitto, TT-säätiö, Finanssiala ry, Kaupan Liitto ry, Metsäteollisuus ry sekä Teknologiateollisuus ry. Etlalla ja EVAlla on yhteinen hallitus, toimitusjohtaja ja taloushallinto. Hallituksen ja valtuuskunnan puheenjohtajana toimii Carl Haglund.