Emilia Kullas EVAn johtajaksi – Aki Kangasharju EVAn ja Etlan toimitusjohtajaksi

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla ovat saaneet uudet johtajat. EVAn johtajaksi on valittu Talouselämä-lehden päätoimittaja Emilia Kullas, joka aloittaa tehtävässä 13.5. Etlan ja EVAn toimitusjohtajana aloittaa puolestaan 11.3. Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju.

Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVAn johtajaksi on valittu Talouselämä-lehden päätoimittaja Emilia Kullas. Hänet tunnetaan pitkäaikaisena talousjournalistina ja yhteiskunnallisena keskustelijana. Hän on toiminut aiemmin Talouselämä-lehden toimituspäällikkönä ja Sijoituselämä-osiosta vastaavana uutispäällikkönä. Emilia Kullas aloittaa EVAn johtajana toukokuun 13. päivä.

Emilia Kullas seuraa tehtävässään Matti Apusta, joka siirtyi EVAn johtoon Aamulehden päätoimittajan paikalta vuonna 2010.

Emilia Kullas ja Aki Kangasharju.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan ja EVAn toimitusjohtajana 11.3.2019 aloittava Aki Kangasharju on väitellyt kauppatieteen tohtoriksi Jyväskylän yliopistossa vuonna 1998 ja hän on toiminut aiemmin mm. Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n ylijohtajana, tutkimusprofessorina ja tutkimusjohtajana vuosina 2001-2012. Nordean tutkimusjohtajana ja pääekonomistina hän on toiminut vuodesta 2012. Uransa aikana Kangasharju on työskennellyt myös Pellervon taloustutkimuksen PTT:n tutkijana sekä vierailevana professorina yhdysvaltalaisessa Massachusetts Institute of Technologyssa (MIT). Kangasharju seuraa tehtävässään Vesa Vihriälää, joka on johtanut Etlaa vuodesta 2012 lähtien.

EVAn ja Etlan hallituksen puheenjohtaja Carl Haglund.

EVAn ja Etlan hallituksen puheenjohtaja Carl Haglund esitteli uudet johtajat media-infossa 14.2.

19.3. Juttua täydennetty Emilia Kullaksen aloituspäivämäärällä

Kuvat: Juuso Heinonen