Johtaako toivo parempaan tulevaisuuteen?

Näin kysytään Brookings Institutionin julkaisussa, jossa selvitetään perulaisten nuorten aikuisten elämänvalintoja ja toivon vaikutusta niihin.

Carol Grahamin ja Julia Ruiz Pozuelon kyselytutkimuksen mukaan yksilön toiveikkuudesta näyttäisi olevan hyötyä paremman tulevaisuuden rakentamisessa. Tutkimuksen kohteena olivat köyhät 18–19-vuotiaat perulaiset.

88 prosenttia kyselytutkimuksen vastaajista tavoitteli lukio- tai lukion jälkeistä koulutusta. Suurimmalla osalla näistä korkean tavoitetason asettaneilla oli järkyttäviä/negatiivisia elämänkokemuksia. Tutkijoiden mukaan syy korkeaan tavoitetasoon on osittain yksilöiden sitkeyden ja toivon, osittain maan nopeasti viime vuosikymmeninä vähentyneen köyhyyden ja saatavilla olevan koulutuksen.

Lisäksi vastaajilla, joiden tavoitetaso oli korkea, oli vähemmän riskikäyttäytymistä. He esimerkiksi tupakoivat vähemmän. Eli yksilöt, joilla on korkea tavoite- ja toivotaso sekä panostavat valintoihinsa että välttävät käytöstä, joka voisi vaarantaa tulevaisuuden tavoitteet.

Brookings Institutionin julkaisun Does hope lead to better futures? pääsee lukemaan tästä.

Tällä palstalla esittelemme muun maailman think tankien mielenkiintoisia julkaisuja