EVA EXPAT FORUM

[:fi]EVA EXPAT FORUM toi ensimmäistä kertaa yhteen Suomessa toimivat kansainväliset huippuosaajat. Yli 500 osallistujaa 61 maasta kokoontui Kansallisoopperan Alminsaliin keskustelemaan siitä, kuinka Suomesta voidaan tehdä houkuttelevampi ja parempi paikka kansainvälisille työntekijöille ja heidän perheilleen.

Pääosassa tilaisuudessa olivat Suomessa työskentelevät ulkomaalaiset, joiden kymmenen lyhyttä puheenvuoroa käsittelivät Suomeen muuttamisen haasteita, paikallisiin verkostoihin pääsemistä sekä perhe- ja työelämää Suomessa. Tilaisuudessa puhuivat muun muassa Arkady Moshes (Venäjä), Surya Santhi (Intia), Yuan Karppanen (Kiina) sekä John Simon (USA).

Arto Nybergin vetämään EVA EXPAT FORUMin paneelikeskusteluun ”How to make Helsinki Region a Better Place for Expats?” osallistuivat Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve, counsel Suzanne Innes-Stubb ja työministeri Anni Sinnemäki. Paneelikeskustelussa esiin nousivat englanninkielisten koulujen ja harrastusmahdollisuuksien tarve kansainvälisille lapsille, Suomen kielen vaatimukset työpaikoilla sekä maahanmuuttomuodollisuuksien ongelmat.

EVA EXPAT FORUMin avasivat EVAn hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila sekä ulkoasiainministeri Alexander Stubb. Puheenjohtajana toimi EVAn johtaja Risto E.J. Penttilä. Tilaisuuden yhteistyökumppaneina toimivat Greater Helsinki Promotion ja Helsinki Times.

Katso haastatteluita EVA EXPAT FORUMista:

John Simon

Surya Santhi

Yuan Karppanen