Nokia-EVA-seminaari

Nokia-EVA –seminaari pidettiin 30. syyskuuta Nokian pääkonttorissa. Tilaisuutta isännöi Nokian varatoimitusjohtaja Matti Alahuhta. Seminaari järjestettiin yhteistyössä pääministerin kanslian sekä Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ETLA:n kanssa.

Tilaisuuden pääpuhujana toimi professori John Zysman Berkeleyn yliopistosta Kaliforniasta. Zysman, joka on myös Berkeley Roundtable on the International Economyn (BRIE) toinen johtaja, piti mielenkiintoisen esitelmän nimeltä ” Can Wealthy Countries Stay Wealthy? Adding Value in the Digital Age”. Hän puhui kulutuksen ja tuotannon historiallisista vaiheista, tuotteiden eriytymisestä digitaalisella ajalla sekä tiedon hallinnasta. Hän keskittyi puheessaan vaikutuksiin, joita muuttuvalla globaalilla taloudella on ollut ja tulee olemaan Suomeen.

Zysmanin luentoa kommentoi valtionvarainministeriön ylijohtaja tohtori Anne Brunila sekä tohtori Pekka Himanen Helsinki Institute for Information Technologysta. Zysmanin esitys pohjautui samannimiseen taustaraporttiin (julkaistu valtioneuvoston kanslian sarjassa 25/2004), joka on ladattavissa tästä: Zysman