Kiina pyrkii teknologian supervallaksi – mitä tekee Suomi? Katso webinaarin tallenne tästä

Kiinan kunnianhimoisesta teollisuuspolitiikasta ja Suomen sekä Euroopan mahdollisuuksista keskustelevat F-Securen hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu ja työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies Mikko Puustinen EVAn johtaja Emilia Kullaksen johdolla.

Koronapandemia pysäyttää tai vähintään hidastuttaa investointeja monessa maassa, mutta Kiinassa tämäkin tilanne nähdään todennäköisesti mahdollisuutena. Kiina pyrkii Yhdysvaltain rinnalle teknologian supervallaksi, ja sinne se myös nousee. Yhdysvaltain ja Kiinan välinen kauppasota on vaikuttanut jo teollisuuspolitiikkaan molemmissa maissa.

Mitä tämä tarkoittaa Suomelle ja suomalaisille yrityksille? Ymmärrämmekö me Kiinaa ja sen tarkoitusperiä?

EVAn virtuaalisessa tapahtumassa (tallenne 29.9.) aiheena on Kiinan kunnianhimoinen teollisuuspolitiikka, teknologia ja Suomen sekä Euroopan mahdollisuudet. Aiheesta keskustelevat Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Emilia Kullaksen johdolla F-Securen hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu ja työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies Mikko Puustinen. Webinaarin yhteydessä julkaistiin Risto Siilasmaan kirjoittama Kiina-aiheinen EVA Artikkeli Kiinan pitkä peli.

Linkki webinaaritallenteeseen

Lue tästä EVA Artikkeli

Download: Kiinan pitkä peli -EVA Artikkeli
Kiinan pitkä peli -EVA Artikkeli

Kiina nousee teknologian jättiläiseksi, mutta yhteiset säännöt on löydettävä. Kiinan pitkä peli -EVA Artikkelin on kirjoittanut F-Securen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

Lataa