Miten saamme ulkomaisia osaajia, pohditaan Eurooppa edellä -podcastissa

Eurooppa edellä -podcastin uusimmassa jaksossa aiheena on maahanmuutto, ja kommentoimassa ovat EVAn ekonomisti Sanna Kurronen, europarlamentaarikko Laura Huhtasaari ja Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen.

Eurooppa edellä -podcastin kuudennen jakson pääteemana on maahanmuutto. EVAn ekonomisti Sanna Kurronen sanoo Suomen tarvitsevan työperäistä maahanmuuttoa, koska Suomessa on maailman kolmanneksi heikoin vanhushuoltosuhde Japanin ja Italian jälkeen.

Kurronen perää tavoitteellisuutta osaavien maahanmuuttajien houkuttelemiseksi.

”Suomi voi olla houkutteleva maa ulkomaisille opiskelijoille.”

Eurooppa edellä -podcastissa keskustelemassa Helsingin kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen, EVAn ekonomisti Sanna Kurronen ja europarlamentaarikko Laura Huhtasaari (ei kuvassa). Keskustelun vetää Tapio Nurminen.

Eurooppa edellä -podcast pureutuu ajankohtaisiin Eurooppa- ja EU-aiheisiin suomalaisten europarlamentaarikkojen ja asiantuntijoiden kanssa. Juontajana toimii toimittaja Tapio Nurminen.

Eurooppa edellä -podcastin tuottaa Nouhau Productions ja yhteistyökumppaneina ovat Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla, Euroopan parlamentti, Keskuskauppakamari sekä Helsingin seudun kauppakamari.

Eurooppa edellä -podcast on kuunneltavissa yleisimmillä podcast-alustoilla, kuten Podplay, Spotify, Apple, Google, Radiot.fi sekä yhteistyökumppanien verkkosivuilla ja Kauppalehden verkossa.